Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz c4 #38537 üzenetére

    A méréshez nincs szükség vetítőre és nem kell mérni annak fénymennyiségét. A felületek lehetőleg homogén megvilágítására van szükség, ami azonos módon éri az etalon- és a vetítőfelületet, majd a kizárólag azokról visszaverődő fénymennyiséget kell megmérni és a kettőt összevetni.

    Nem mértem még vetítővászon gaint, de műszer- és méréstechnikai szakmérnökként számomra nyilvánvaló, hogy leginkább arra kell ügyelni, hogy pontosan ugyanaz a megvilágítás érje a két felületet, és csak az azokról visszaverődő fényt mérjük, és ne mérjünk bele a megvilágítás fényét és acmáshonnan visszaverődő fényt, mert az meghamisítja a mérést.

    Hangtechnikai mérésekben járatosabb vagyok. Ott ugye un. süketszobában mérik a hangkeltő eszközök paramétereit, aminek az a lényege, hogy egy ilyen helyiségben nincsenek olyan visszaverődések, melyek hozzáadódnak, interferálódnak a mérendő hangforrás hangjával. Vagy valami vakszobában vagy vak kamrában kellene mérni a felületekről visszaverődő fényt is, hogy tényleg csak azt mérjük, és mást ne.

Új hozzászólás Aktív témák