Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz sziku69 #41339 üzenetére

    Amennyiben a kábel kiváló minőségű, 15 méter a határ. A gyártók meg szokták adni, milyen átvitelt, hány méterig garantálnak.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • cinemazealot

    addikt

    válasz sziku69 #41339 üzenetére

    Nálam pont a polc alatt van a kanapé, így a gép zaja közvetlenül nem ér minket, de azért a csendesebb jeleneteknél egyértelműen hallatszik. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a polc felső felületét, és a projektort fejre állító kicsi polc alsó felületét bevonom valamilyen padlószőnyeg, frottír törölköző, folyékony textiltapéta, vékonyabb hullámos szivacs stb. anyaggal, hogy a gép által keltet és a két polc közötti reflexió által esetleg felerősödő zajt elnyeljem és a két polc közül már csak egy tompított zaj szűrődjön ki. Ezzel ugye a gép ventilátora által a gépen vízszintes irányban átmozgatott levegő útját nem akadályozom, tehát elvben bajt nem okozok.

    Ezidáig viszont még csak egy vékony (2 mm vastag) polifoam lemez került a gép alá és fölé, de sajnos ez lófütty, így muszáj kipróbálni valami erősebb elnyelő képességű anyagot, aminek viszont az a veszélye, hogy a gép keltette légáram miatt összegyűjtheti a port. Mondjuk, ez takarítható, de akkor is necces... bár nem látok más megoldást.

    Legfrissebb ötletem pedig az, hogy a polc elé belógatok egy olyan bútorlapot, amin egyrészt van egy nyílás a fénysugárnak, másrészt az alsó éle úgy van kialakítva, hogy szinte cuppanjon a polc éléhez (így a gépet alulról/szemből teljesen elzárja előlem), a belső felülete szintén valamilyen fény- és hangelnyelő anyaggal lenne bevonva, viszont az oldalirányú légmozgást továbbra se akadályozza. Ez tehát így nem egy zárt hushbox lesz, csak egy amolyan belülről kibélelt légcsatorna, amit esetleg az egyik oldalról (igazodva a gép ventilátorának hatásához) megtámogatok egy nagyobb átmérőjű, de lassú fordulatszámú, ezért halk ventilátorral.

    Egyébként jelen formájában is élvezhető a mozizás, akciódús film jeleneteknél, játékoknál abszolúte nem hallani a projektort, de halkabb jeleneteknél sem annyira zavaró. A zenehallgatás már más kérdés, oda pl. nem tudnám így elviselni hosszabb távon.

    Ha Te dohányzóasztal alatti polcra teszed a gépet, az se rossz megoldás. Hasonló eredményt érhetsz el, mint én. De Neked is javaslom, hogy vond be az asztallap alsó és a polc felső felületét valamilyen hangelnyelő anyaggal, biztos javít a gépzaj észlelhetőségén. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák