Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz Dudee #44311 üzenetére

    > Viszont kérdés hogy megoldható-e egy ilyennel a 220 cm szélesség 3 méterről.

    A komoly projektorban cserélhető a lencse, tehát ez nem gond. De szerintem Nálad még az "alap" lencse is jó lenne, ha a gépet "belógatod" az ablakba.

    > ... mivel nagyon közel lenne a fejemhez (mondjuk 1-1.5 méterre onnan) ezért az is szempont, hogy azért ne vonja el a figyelmet az üvöltő venti

    Ez is megoldható, főleg ha csak 220cm széles képet kell vetíteni. Lásd alább: "kisebb lámpateljesítmény tuning"

    Tény, hogy az ipari DLP-k hangosabbak, mint pl. egy házimozis LCD. Viszont ennek tényszerű előnyei is vannak, hiszen a ventillátorok hűtik a gépet (emiatt pl. egy adott lámpatípus 1500 órát megy el egy házimozis JVC-ben, prezis DLP-ben ugyanaz a lámpa 5000 órát világít).

    A ventillátorok zajának a csökkentésére ma már használhatunk modern, pl. Noctua ventiket is. Ezek lapátjai sokkal kevesebb zajt keltenek és a költségük elfogadható (5eFt körül van darabja). És persze egy gyári új ventillátor csapágyai is teljesen kopásmentesek, ez is csökkenti a zajt.

    > és mivel nálam is a legtöbb felület matt fekete, de legalábbis nagyon sötét, ezért ez is biztosan dobna valamit az élvezhetőségen.

    Az LCD-k ANSI kontrasztja valamivel gyengébb, mint a DLP gépeké. Ezek képén is javít a fekete szoba, de mivel itt a probléma részben a projektoron belül van (polárszűrők fényszórása) ezért a hatás mérsékeltebb, mint egy (komoly, azaz minőségi optikájú) DLP esetén.

    Ha a Te szemedet nagyon zavarja a szivárvány, akkor lehet, hogy Neked az LCD a jó megoldás, de azért egy "rendes" DLP-t is mindenképpen megnéznék a helyedben mielőtt döntök ...

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Dudee #44311 üzenetére

    Nekem nagyon adná a szobádban magát hogy betegyem a projektort abba a hátsó lyukba, koppig hátratolva. Persze látni kellene hogy mennyire tudna szellőzni a gép.
    Azzal a fehér radiátorral viszont szerintem kezdj valamit hosszútávon. Nem elsősorban a visszaverődés miatt hanem engem zavarna egy olyan fehér kiálló tárgy mozizás közben.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák