Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz setup #60027 üzenetére

    Sötétzöldet írtam, nem feketét. :((
    A visszaverődő fény legalább annyira rontja a kontrasztot, mint egy lámpa felkapcsolása vagy az ablakon beszűrődő.
    Kipróbálam SIM2 C3X-et falra vetítve, pocsék volt a végeredmény, ezzel szemben jó vásznon maga a tökély.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

  • Vhiktor

    veterán

    válasz setup #60027 üzenetére

    Az írásodban van a lényeg amit eddig nem emeltél ki mégpedi a 8 méteres belmagasság.

    Onnan persze hogy nem verődik vissza fény, de 2.7 m belmagasságot alapul véve tönkre megy a kép, nemk lesz kontraszt, szóval továbbra is teljes mértékben igaz az amit mondunk.

    De hogy ne csak a levegőbe beszéljek, ez a videó tökéletesen demonstrálja az egészet (összefoglaló elején is ott van):
    [link]

    A Te eseted speciális, azért nem láttad azt amiról beszélünk. :) :R

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz setup #60027 üzenetére

    Van bármi bizonyíték amivel meggyőzhető vagy? Vagy maradsz a véleményednél?

    Bármilyen nyelvű szakmai fórumon ez egy alapvetés. Ha világosak a falaid meg átlagos a belmagasság és a plafon is világos akkor az lenyomja a kontrasztod 20-50-100-ad részére is akár... Állíthatsz bármit a gépen, sosem fog a géped potenciáljának a tizede sem kijönni belőle. Összemosódik ilyen körülmények között egy belépő 100-150 ezres meg egy milliós gép képe is. Nem lesz sok különbség, mint ami lehetne rendes körülmények között a két gép között. Ez nem vita meg vélemény tárgya ez tény. Van erről kismillió szakma cikk, de bármikor kimérheted magad is. De helyetted ezt már megtette kismillió ember. Mindenki erre jutott. A kontraszt meg az egyik (ha nem a legfontosabb) mutató egy projektornál.

    De világos szobában is van erre megoldás, kismillió Ambient Light Reflection vászon van ami kiszűri a környezetből (világos falakról, beszűrődő fény stb) visszaverődő fényt. De ez sem lesz soha olyan, mint egy sötét falú/plafonú szoba. A moziban is ezért minden fekete. Ez a vetítés egyik alapja.

    [ Szerkesztve ]

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák