Új hozzászólás Aktív témák

  • Berci77

    tag

    Sziasztok!

    Jelenlegi TP-Link 4300-as routerem teljesítményével nem vagyok maradéktalanul elégedett. Jellemzően MAC OSX 10.11 alatt lassú a másolás a NAS-ról (Zyxel NSA 320), gyakran szakadozik vagy belassul (wifi és gigabit zsinór is) . Filmek TV-n szintén az NSA-320-ról játszva néha beszaggatnak (vezetéken, gigabit). Hatótávjával is komoly gondok vannak. Szomszéd szobában már szakad. Ennek cseréjéhez keresek más gyártótól új routert.
    elvárások:
    - Gigabit portok
    - gyors ac wifi, jelenleg 3-4 eszközöm ismeri a szabványt
    - egyszerre ki tudjon szolgálni 2 számítógépet (MAC 10.11 és Win10, böngészés és akár komoly fájlműveletek, elsősorban wifin, azonos helyiség), 3 IOS eszközt (főleg böngészés), tv-t (filmlejátszás, youtube, vezetéken), NAS-t (ezen torrentet és innen filmlejátszást, vezeték), valamint akár 3-4 android kütyüt (csak böngészés). Ennyi eszköz ritkán lóg a hálón egyszerre, de előfordul ilyen eset is.

    Nincs másik router a hatótávon belül, nincs mi zavarja, a net nem hipergyors, 20/5 körül. Elsősorban tehát a belső hálózat és az esetenként sok eszköz egyszerre terhelése a gond. Vendég hálózat feltétel, de ezt gondolom mindegyik tudja már ebben a kategóriában.

    ASUS RT-AC66U a kiszemelt. Nem feltétlenül szeretnék jelenleg többet költeni, de ha van valami komoly érv az AC68U mellett, akkor az is belefér. Legfontosabb a jó együttműködés Apple eszközökkel. Moddolt firmware nem érdekel, eddig a TP-Linknél rossz tapasztalatom volt velük. Esetleg valami más ajánlat? vagy még feljebb kell lépnem?

    Javaslataitokat köszönöm!

    Berci

Új hozzászólás Aktív témák