Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz digitalz #101044 üzenetére

    Kérdésem az lenne, hogy szerintetek a TP-Link Deco M4 le tudja fedni ugyanazt mint az RT-AC53 (neten amit találtam, közel azonosak a számok, de nem győznek meg a labor körülményeknél mért értékek legtöbbször)?
    Csak helyszíni teszt során fog kiderülni.

    A "köztes" switch miatt lehet probléma a master-slave kapcsolatoknál?
    Elvileg nem

    Úgy számoltam 1WAN és 5LAN kábel menne a switchbe, érdemes lenne esetleg 16-ost venni a 8-as helyett? Árban nem fájdalmas a különbség a kettő között.
    Hosszú távon megérheti.

    Bármilyen más megoldás is érdekelne, összeget nem igazán tudok rátenni, nincs mély rálátásom a hálózat építésre, ha mégis kéne valamilyen támpont, azt mondanám 100-150 alatt jó lenne megugrani.
    Asus AiMesh alapú hálózat jó alternatíva lehetne.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

  • coco2

    őstag

    válasz digitalz #101044 üzenetére

    Leszürkítem, mert a termék ajánlóm szubjektív, és mást javasolnék, mint amit te terveztél.

    Ilyen wifi mesh dolgokkal küzdöttem egy egész évet, és éppen ezekben a hetekben lett elegem belőle, hogy folyton megszakadó kapcsolatok vannak (épp csak egy pillanatra, de az bőven elég hozzá, hogy ne tudjak rendesen játszani). Inkább rendesen végig kábeleztem mindent. Mesh hálózat ám a hátsójába fölfele mélyen bele abba aki kitalálta.

    Digi-ről ha ipv6-ot is akarsz, első állomásnak kell egy saját router (mert úgy van náluk megoldva). Első router intézi a belépést + wifi a felső szintnek + 4 lan portnyi kimenet rajta. Abból egyik portba 8-as gigabites switch, olyan még van 8k huf / db áron. Nagyobb switch-eknek elszalad az áruk, én nem erőltetném. Ha központi routerben van 4 kimenet, és egyet foglalsz le 8-as switch-nek, az azt jelenti, hogy még másik 3 portod is van 8-as switch-eknek. Az életben el nem fog fogyni :) Végső soron a downlink routereket átkötheted switch portokba, és bár nem perfect hatékonyság úgy szerelni a hálózatot, de gigabites portok forgalmából van mit feláldozni.

    Bika cuccok nem kellenek, attól nem lesz jobb. Inkább sok egyformát vegyél, hogy könnyebb legyen az életed, amikor bármit konfigolsz. Átlagos-normális eszközre költséghatékony tipp a tplink ec225-g5, használom már egy ideje (igaz, csak router üzemben), 16khuf/db, 5ghz-en normális sebesség. Ha nem kell látniuk egymást az eszközöknek, csak a netet, rakd router üzembe, ha kell egymást látniuk, akkor ap üzembe.

    A "kert"-ről helyrajzot nem sokat írtál. Konkrétan az érdekes, hogy tudsz-e egy alul megvágott műanyag dobozba kikábelezni netet + 230-at, hogy abban hagyj ott egy router-t naptól és esőtől védett helyen? Akkor nem kell kültéri AP-t árbócoznod, ami egymagában feleszi a költségvetésedet. 10-15 méter semmi távolság, ha az eszközökre közvetlen rálátás van, és nem egy vasbetonfal túloldalán vannak olyan távolságban :D

    Wifi szegmensekből a 2.4 ghz-el annyi a baj, hogy nagyon gyorsan lesz telített. Pláne, ha szomszédok vannak. Gyakorlatilag pillanatok alatt egymást fogjátok zavarni, és senkinek sem lesz normális kapcsolata. A 2.4-et kikapcsolni, elfelejteni. Egyedül kertbe ha ketyeréknek az kell, oda had menjen, de mindenütt másutt kapcsold ki. Kábel, és utána wifi 5ghz.

    Ha az emeleten, ahol bejön a digi, elég az az egy router wifi-nek, alsó szintre talán kell 2, kertbe egy újabb, az elvisz 3 portot (eddig 4x 16khuf router), és a 4. portba egy 8-as switch, abba az 5 lan kábel (ha félre nem értettem), eddig 72k huf + kábelek ahogy akarod + kábelcsatornák + fúrás-faragás-munka.

    Have fun :)

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák