Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Walter_White #34753 üzenetére

    Számos dologról írtál, megpróbálok pár pontban válaszolni(mondjuk nem 2 pont lesz)

    1. Amikor a Samsung eladta a komplett HDD szekcióját a Seagate-nek (mindenestül), akkor egyértelművé is tette, hogy a flash alapú adattárolók fejlesztésével kíván a továbbiakban foglalkozni. Ennek egyébként eleget is tett -sőt- a flash alapú adattárolók legkiemelkedőbb fejlesztőjévé vált (fényévekkel van elmaradva tőle a többi gyártó)

    2, Az OEM piacot is meghódította a Samsung. Sajnos itt van egy nagyon fontos "félreértés". A webshopok gyakran odaírják, hogy adott SSD OEM, de ez megtévesztő sok esetben, miért is?
    # Mert lehet, hogy csak a kiszerelésre értik az OEM-t, azaz csak az SSD-t kapod(max egy magasítót) és semmi mást (mert lehet pl desktop kit-l avagy notebook kit-l is kapni, azaz kiegészítőkkel)
    # OEM alatt viszont azt is lehet érteni, hogy nem a kiszerelés OEM, hanem, hogy maga az SSD-t gyártó cégnek az OEM termékéről van szó

    3. A Samsung és az Intel (meg a Sandisk) talán a 3 legnagyobb OEM gyártó (elnézést, de nem néztem most utána pontosan), és mint olyan, az OEM SSD-khez nem a gyártó adja a támogatást/szoftvereket(pl. a Magician nem ismeri/nem kezeli a Samsung OEM meghajtókat) /firmware-t stb stb. Fontos, hogy a Kingston-t OEM piacon "nem jegyzik", így számos, home user kategóriában kapható SSD-jüknek biztosan nincs OEM változata(lásd. 3. pont, hogy milyen értelemben írom az OEM-t), ergo a Fury nem OEM meghajtó ebben az értelemben.

    4. User error: Samsung nem használ tömörítést(semmilyen meghajtója esetén, legalábbis ezidáig), míg a Fury Sandforce vezérlős és mint olyan, tömörít. Csak helyes méréstechnikával lehet elérni a gyártó-specifikus értékeket. Ha nem megfelelő programmal és nem megfelelő módon mértél, akkor igen nagy eltérés mutatkozhat a Samsung (akármelyik meghajtója), meg a Fury között...

    5. Kingston esetén igen ritka az OEM meghajtó, Intel-nél már gyakoribb, Samsung-nál meg igen gyakori(mert pl a Dell/Lenovo/HP/Acer stb stb meg persze Samsung gépek alap OEM beszállítója.)
    OEM Samsung SSD esetén (mint már írtam), a Samsung nem foglakozik a meghajtóval, a gyártó cég, aki a tzámogatást adja. OEM meghajtóknál különösen fontos, hogy vásárlás előtt tájékozódj a hardveredről, hogy egyáltalán kezeli-e azt az OEM meghajtót stb...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák