Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz szpali #45451 üzenetére

    Akkor még jobb, hiszen az M.2 SATA meghajtók olcsóbbak, mint az M.2 PCI-E-sek, azt hittem, hogy az utóbbira utazol a magas átviteli sebesség miatt. Ha csak a form factor miatt kell M.2-es, akkor M.2 SATÁ-ból online oldalakon biztosan találsz 1 TB környéki tárhellyel SSD-t max. 100 ezer forintért.

    Áldom az eget, hogy anno 67 ezerért vettem az 1050 gigás MX300-at, akkor szívtam a fogam, hogy milyen sok pénz az is, de azóta, hogy még brutálisabban nőttek az árak, most látszik mennyire megérte.

    Esetleg az is játszik, amit írnak előttem, USB3-as adapterrel használni 2,5 colos SATA SSD-t (csak arra kell figyelni, hogy az USB3-adapter átvigye a TRIM-et és a SMART-tot), szinte semmivel nem lassabb, mintha a gépben lenne, igaz Windowst csak trükkel lehet rátelepíteni, mert eltávolíthatóan USB-s meghajtónak érzékeli.

    Azt még nézd meg, hogy a lapodba biztosan jó-e az M.2 SATA, mert attól, hogy van M.2 port, az még nem biztos, hogy támogatja, mert néhány lapon az M.2-höz csak a PCI-E van kivezetve, a SATA vezérlő nincs.

Új hozzászólás Aktív témák