Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    Jó sok kérdést szeretnék feltenni itt SSD-vel kapcsolatban.
    Használok SSD-t, több darabot, több gépen, sikerrel. Ezek mind Sata3 csatlakozójú, és kivétel nélkül Samsung SSD-k. (Tekintve, hogy abszolút hiba nélkül és teljesen megbízhatóan teljesít nálam ez a márka, mindig ragaszkodtam ahhoz, hogy a következő is Samsung legyen. Ettől függetlenül később ezekkel kapcsolatban is szeretnék kérdezni, mert itt sem tiszta minden.)

    Ami most leginkább érdekel, abban szeretnék okosodni kicsikét, és ez nem más, mint az M.2 SSD-k. Remélem, hogy elég alapossággal olvastam át a topic összefoglalóját, de ez csak remény. Lehet, hogy a valóságban átsiklott a szemem valamely lényegi dolgon. És nem is kaptam mindenre választ ott.

    Az M.2 SSD azért érdekel, mert léptékkel nagyobb írási és olvasási sebességet hirdet magáról az én (nagyjából 500 MB/s I/O) SSD-imhez mérten. Kábé hatszoros sebességeket ígér, ha én jól értelmezem.
    Szükségem lenne megerősítésre, hogy eddig jó, amit írtam.
    S ha eddig jó, most jön a többi:
    Igen ám, de nekem egy öregecske brand vasam van. Egészen pontosan HP Compaq 8200 Elite CMT gép. Nincs az alaplapon M.2 foglalat. De belebotlottam, hogy van PCIe M.2 adapter. Elvileg tehát ez az öreg gép is felgyorsítható (mégjobban).
    Ezt is jól értelmeztem?

    Egyelőre ennyit. Ha még nem lőttem eddig nagyon mellé, akkor kérdezek majd tovább, mert ezer kérdés itt maradt.
    Nem vagyok gépépítő guru, ha tanácsot ad valaki, akkor szájbarágósan, mint egy hülyegyereknek. Kábé azon a szinten járok, hogy ha megveszem a PCIe adaptert, akkor azt oda kell dugnom, amelyikbe beleillik, valamelyik fehér aljzatba. De hogy melyik adapter nekem a jó, lövésem sincs. :F

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák