Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz valakky #58556 üzenetére

    A topik ajánlásai nem azért vannak, hogy csak azokat lehet megvenni. Természetesen megvehetsz bármit, olcsóbb modelleket is, ismeretlent is bepróbálhatsz. Lehet be is jön, mert vagy tényleg jó, vagy annyira nem, de mondjuk a te igényeidet kielégíti. Innen nézve neked pocsékolásnak tűnne az ajánlott modelleket megvenni, de akinek meg nem fedi le az igényeit, annak meg nem.

    Az ajánlások azért vannak, hogy aki nincs otthon ezen a területen, nem tudja mit vegyen, az biztosabbra tudjon menni, hogy nem olyat vesz, amiben csalódni fog. Nyilván túl drágát mi sem akarunk ajánlani, mert akkor mindenkinek Samsung 860-at, meg 970-et ajánlanánk, és zárható lenne a topik. Ezért a kitöltött kérdőív alapján azokat a modelleket szoktuk ajánlani, ami az adott igényhez képest még nem túl overkill, és van vele tapasztalat.

    Mert neked hiába jött be most a Burst, lehet akinek ajánlod, az nem lesz vele megelégedve, mert másmilyen igényekre keresi. Ennek ellenére nem baj, hogy leírod, hogy pozitív tapasztalatod van vele, mert az is tapasztalat legalább. Eddig néhányan vettek, de még nem panaszkodott rá senki, két ember pozitívat írt róla, te és avman. Én épp ezért el is kezdtem ajánlani azoknak, akik nagyon alap igényekre keresik, és A400-at néztek ki, azonnal megemlítem nekik, hogy alig drágábban ott a Burst, DRAM cache-el. Próbáljuk a kategóriájának, és árának megfelelően kezelni. Ami miatt nekem kicsi fenntartásom van vele, az az, hogy teszteken nem épp sebességbajnokként szerepel, és ellentmondásos infók vannak róla, hogy milyen NAND van rajta. A Patriot nem adja meg, és egyes tesztek szerint planár TLC NAND van rajta, másikak szerint 3D TLC. És egyik sem téved, valószínű két változattal is szereli a gyártó, és nem tudhatod előre, hogy mivel veszed. Ehhez képest az ajánlott modelleken tuti 3D TLC NAND van.

    Egyébként jó, hogy felhozod az MX500-at, mert pl. nekem az nem szimpatikus a melegedése okán. Baj nincs vele, sebességre jó, a melegedés ellenére meghalt darabról sem nagyon olvasni, van, ahol 5 év garival is meg lehet csípni, de én emiatt inkább a WD Blue 3D-t, meg a 860 EVO-t szoktam inkább ajánlani. De ezek sem tökéletesek, mert a WD Blue lassabb, a 860 EVO meg lényegesen drágább, szóval az MX500 mégis csak egy kiegyensúlyozott választási lehetőség a kettő között, így említjük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák