Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz AxBattler #8727 üzenetére

    Most már az is baj ha olcsó? :)

    Viccet félretéve, ezeknek az ára változatlan maradt, míg a többi emelkedett. Azt az ártartalékot ami ebben a termékben benne van/volt, azt most kihasználja a cég, így a 2-3 hónappal ezelőtti szinten maradhat az ár, míg a többi gyártó termékénél emelkedés volt.

    Érdemes a techreport cikkét elolvasni.
    Az OCZ kezdte, mert rá voltak kényszerítve a saját pénzügyi helyzetük miatt. Mivel alapvetően mindíg is ők voltak az árletörők, ha ilyen nincs akkor a többiek sem erölködnek.
    Másrészt a 25-27nm-es MLC-ben már messze nincs annyi tartalék, mint a 19nm-es MLC-ben vagy a 21nm-es TLC-ben, így az előbbiek lassan leérnek a lehetőségek aljáig. (Ha nem értek már le egyáltalán...)
    Most jön elő az a (régóta ismert, csak kevesek által belátott) helyzet, hogy ha olcsón árulsz, akkor nem marad zseton a fejlesztésre és a megújulásra, amiből a következő generációs (újabb profitot termelő) termékeket összehozhatod. Ha mindemellé még (sajnálatos módon) a minőséggel is gond volt, akkor az is viszi a "félretett" pénzt tehát mégjobban korlátozódik a fejlesztés.

Új hozzászólás Aktív témák