Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz coolpet #69045 üzenetére

    Ez is alapvetően a másik topicba való kérdés de most még reggel van.
    A gyártótól letölthető manualba szerencsére belerakták a 20. oldalon a "Block diagram"-ot.
    Ez alapján 3.0-ás PCIe verzió van, ami esetében a gyártók az 1200-as INTEL PROCIK ESETÉN csak 16 PCIe sávot kötnek közvetlenül a processzorba, a Te esetedben ezek fixen a PCIe 1-es számú slotra futnak, 1 db videókártyával számolva.

    Van további 4 db sáv, amit "DMI"-nak hívnak, ez megy bele az alaplapi csipsetbe.
    Ez osztja el az aktuális igényeknek megfelelően a kommunikációt a proci irányába, mert elméletileg nincs szükséged állandó jelleggel 4 000 MByte/sec sebességre a proci irányába.
    Mind a 2 SSD-d ezen keresztül kommunikál. De az USB meghajtóid is az alaplapi csipseten komunikálnak, de azok sem fognak 500-nál többet igényelni, ahogy a sima SATA SSD-k sem.

    Ebbe van belekötve 1 kapcsolón keresztül a 3-as számú hosszabb PCIe slot és a M2_2-es ssd slot. Ha nincs M.2 ebben az SSD slotban, akkor automatán a PCIe 3-as számú slot kapja azt a kommunikációt.

    Van egy másik kapcsoló ami meg az M2_1 slotot kapcoslja az egyik SATA csatlakozóval közösen.

    Tehát nincs varázslás, nem kapsz 28 sávot pusztán azért mert rá van írva az SSD slotra, ez csak azt jelenti hogy ennyi maximális elméleti sebességet érhetsz el.
    Mivel alapvetően egyszerre csak 1 SSD-t szoktál használni és a videókártya nem osztozik, így alapvetően a 970 EVO-t gond nélkül fog az idő nagyrészében a maximális sebességen járni.
    De persze a 3-as számú, hosszabb PCIe slotot nem fogod tudni kihajtani ha egyáltalán akartad volna. PL hangkártyák nem igényelnek 4000-es kommunikációt.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák