Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aladarka

    tag

    válasz aladarka #29454 üzenetére

    Kicsit visszaolvasva es egy-ket cikkel kiegeszitve az alabbi lehetosegekre szukitettem a kort. Termeszetesen a dontes szubjektiv, ki-ki eldontheti, hogy szamara mi a kedvesebb, fontosabb tulajdonsag, en igazabol azt szeretnem kerni a nagyerdemutol, hogy vilagitson ra, ha valamely alapinformacioval rossz uton jarok.

    CRUCIAL 250GB MX200 SATA3 2,5" CT250MX200SSD1
    Jelenlegi 32e-s araval az egyik legolcsobbnak tuno darab. Elegedettsegi vasarlasi mutatok alapjan nagyon jol muzsikal. Tesztek alapjan dicserik is a tudasat az MX100hoz es BX-es szeriakhoz merten, ambator eleg friss modell meg, nehez megitelni, hogy hosszabb tavon hogy teljesit. Esetleg meg a nagyobb testvere (500GB) is szoba johet a maga 54e-s araval, de ar/ertek aranyban nagyon jonak tunik. 3 ev gari van ra.

    SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU
    A Samsung tobbnyire megosztja az embereket. Van aki szivbol utalja & elvbol nem vasarol a del-koreai gyartotol semmit, van aki total elegedett vele es van aki az arany kozeputat latja benne, de fel a hirektol, mert ugye gyakran latunk olyan cikkeket, hogy mennyire megbizhatatlan. A forumban leirtak alapjan ez a legutobbi TRIM-problemakor velhetoen a Windows-t hasznalo usereket nem erinti. 2 nagyobb kereskedo szervizet megkerdezve a 850es szeria osszessegeben jol teljesit az egysegdarabra juto garancialis ugyintezesek szamaban (mar hogy alacsony az ertek :)). Az linkelt eladonal levo garancialis opciok nehezitik az osszehasonlitast, de azert az latszik, hogy az arsav also szegmenseben van a kutyu.

    INTEL 240GB 535 SATA3 2,5" SSDSC2BW240H601
    Talan errol talaltam a legkevesebb infot. A tobbihez kepest alig van bejegyzes a vasarlasokrol. Tobben a korabbi Intel szeriakra eskusznek. Pozitivuma az 5 ev gari, arfekvese eros kozepesre teheto a kategoriaban talan. Ezen felul van egy masik tipusszam, ami egy picit dragabb, de a kulonbsegeknek mar nem neztem utana, mivel ez a legkevesbe eselyes versenyzo szamomra.

    SANDISK 240GB Extreme PRO SATA3 2,5" SDSSDXPS-240G-G25
    Pottyet dragacskanak tunik a tobbihez kepest, am nagyon jo teljesitmenyu a tesztek alapjan. Kulfoldi lapok 10 ev garirol beszelnek, itthon tobbnyire 5 evvel latom. Vasarloi bejegyzesek alapjan a kozepkategoria sok helyen hianyzik, vagy istenitik vagy nagyon lehuzzak. (Koszi :)) )

    SAMSUNG 256GB 850 PRO SATA3 2,5" MZ-7KE256BW
    Osszessegeben a kulfoldi tesztek alapjan jobb kep alakult ki errol a modellrol bennem, mint amiket itt a forumon olvastam. Az arsav felso reszebe tartozik mindenkepp, de hosszabb a garancia ido is. Sebessegben jo, TRIM problema velhetoen a Windowsosokat nem erinti.

    Ezek alapjan ha ar/ertekben gondolkozok, akkor a Crucial MX200at valasztanam, kisebb kockazatkent az latva, hogy mivel friss a modell elojohetnek jelenleg nem ismert problemak.
    Ha a teljesitmeny a fontos, akkor a Sandisk jo valasztasnak tunik, bar nem hiszem, hogy egy atlag felhasznalo jelentos kulonbseget erez sebessegben, akarmelyiket is valasztja ezek kozul a termekek kozul.

    Remelem a fentiek nagysagrendileg megfelelnek a valosagnak, es meg ha a konkretumtol tartozkodnak is :), arra jok lesznek, egy helyen tisztazodjanak az esetleges felreertesek. :) Szoval javitsatok, javasoljatok! Koszi elore is.

Új hozzászólás Aktív témák