Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrDante666

    tag

    Sziasztok! Egy Fractal Design Core 500 házba egy Gigabyte H270N-WIFI alaplapra keresek 250 GB SSD-t. Nem hiszem, hogy M.2 PCIe kihasználható lenne részemről, nem csinálok egész napos videóvágást, egyébként meg elvileg bőven elég az M.2 SATA is. Viszont M.2 SSD mennyire jó ötlet mini ITX házba? Hallottam ugyanis, hogy eléggé melegszenek, az alaplap hátulján a ház falától szellőzni sem tud, bár nagyobb házban sem feltétlenül jobb a helyzet szerintem ilyen kényes helyeken. De pusztán csak a kábelek spórolása miatt merült fel, ám a ház viszonylag tágas és egyébként sem tervezek bele sok meghajtót, tehát elférne akár egy 2.5" is. Mit javasoltok?
    Konkrétan egy Samsung 860 EVO M.2 SATA vagy egy Samsung 850 EVO BASIC 2.5" amikre gondoltam, de nincs kőbe vésve. (Főleg, hogy anno rövid időn belül elszállt nálam egy Samsung 840 EVO 120GB 2.5" minden adatommal.)

    [ Szerkesztve ]

  • DrDante666

    tag

    Egy SATA2-es Core2Duo laptopba keresek egy megbízhatóbb 120GB 2.5" SSD-t, miután egy Samsung 840 EVO elhalálozott benne (BIOS-ból is eltűnt, így gondolom vezérlő meghibásodás). Mivel egy régebbi gép, főként az asztali gépet mobilisan kiegészítő feladatokat lát el, inkább már csak használtan gondoltam.

    A legszimpatikusabbak, amiket összevadásztam:
    - Kingston HyperX Fury 120GB: 3,6 TB írt adat, 96% kondíció, 10k.
    - Samsung 850 Evo 120GB: 5TB írt adat, 97% kondíció, 12k.
    - Intel 520 180GB: 3,1 TB írt adat, 100% kondíció, 13k.

    Gari egyikre sincs. Érdekes, hogy a Kingstonból láttam már 5x ennyi írt adattal is ugyennyi kondícióval.
    Jól gondolom, hogy ezek közül az utolsó a leginkább nyerő már csak a nagyobb tárhely miatt is? Esetleg inkább a 850 EVO, hogy ennyi írott adattal is jó kondícióban van? Vagy igazából mindegy is?

    [ Szerkesztve ]

  • DrDante666

    tag

    válasz dugo_ #46847 üzenetére

    Jogos a felvetés, innen indultam én is. De aztán azt találtam, hogy az A400 eléggé a belépő kategória legalja. A másikat megnézem.

    Az előbb nem fejtettem ki teljesen, de attól függően kihez kerül a gép, futnak rajta viszonylag memóriaigényes tervező programok és fejlesztő környezetek (csak ott már nem érdemi munkára, hanem csak bemutatásra), ahol a nyitva hagyott böngészőfülek mellett szerintem viszonylag sokat lapozott ki a háttértárra illetve időnként némi torrent is beüt rajta. Ezek miatt feltételezem, hogy az írás többlet, vagy a meleg helyzet (pont felette fűt az alaplapi chipset) támogathatta a 840 EVO végzetét, sajnos nem követtem az életútját.
    Mivel új gép nem jöhetett szóba, SSD-ről kell gondoskodjak, ezért gondoltam akkor már inkább egy keveset használt, de strapabíróbb modellekre. Vagy a gari miatt még ebben az esetben is célszerűbb egy újat venni ezen az áron?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák