Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz MrAlex #40026 üzenetére

    Én Bambu P1P-t vettem és nem bántam meg. Bármennyit is javított Prusa az MK3S+-hoz képest az MK4-en, azért még a mechanikája már elavult, ez van. Ennyiért meg pláne nem venném meg.
    Elhiszem, hogy stabil, megbízható nyomtató, de attól még készíthettek volna ők is egy kisebb core xy nyomtatót az XL mellé, hogy haladjanak a korral.
    Véleményem szerint ha a Bambu nem lép be a piacra az újításaival, ma nem lenne MK4.

    [ Szerkesztve ]

  • Tomika75

    tag

    válasz MrAlex #40026 üzenetére

    Pont ez az, hogy ugyan azokkal a beállításokkal nem tudom kinyomtatni amit esetleg szeretnék mint amikor egy tárgyra teljesen optimalizálva van a gcode. Lásd: béka, Buddy, bárány. De mindegy is, ami még idegesítő érdekes módon most már hirtelen van wifi is meg 32 bites alaplap( ugye azt mondogatták teljesen felesleges a 8 bites helyett más, mert teljesen jó az ahogy van), színes kijelző, stb.... eddig minden jó volt úgy ahogy volt így is tökéletesen működött, vitték mint a cukrot mert nem igazán volt versenytárs. Ücsörögtek hátra dőlve mint a jóllakott óvodás, nyomták a YT Live-ot, meg a PrusaSlicert hangolgatták. Ha esetleg rákapcsoltak a munkában akkor is csak az XL-re koncentráltak, hogy végre valahára felmutassanak valami újat. Amúgy nem akarom elhinni, hogy csak azért most érkeznek meg az első XL-ek mert chip hiány van.
    Az pedig, hogy az MK4-et már akkor elkezdték fejleszteni mikor az XL-t egy faszság.
    Ha már akkor tervben volt a 32 bites alaplap miért nem lehetett hamarabb behozni frissítésnek? Már a Mini megjelenésekor meg kellett volna csinálni ezt a frissítést a nagy testvérre! Mi értelme most ennek a 3 fajta upgrade-nek? Régen 1-1,5 évente volt egy ahol részben átépítetted a nyomtatót és jobb lett. Erre most itt az arcunkba rögtön három!
    Hirtelen rádöbbentek, hogy nagyon megfogyatkozott a megrendelés, vagy elkezdett feltelni a raktár az eladatlan MK3S+-al ( aki ilyen árban akart nyomtatót venni inkább Bambu-t vett)és gyorsan le kellett tenni valamit az asztalra. Gyorsan összeaplikálták az XL-ből a cuccokat és itt egy öszvér vegyétek!
    Ha komolyan foglalkoztak volna már korábban ezekkel a dolgokkal akkor most nem három fajta frissítőkészlet lenne egyszerre az arcunkba tolva. Ők sem gondolhatják komolyan, hogy valaki megveszi a legdrágább készletet mikor 250 euro különbségért ott az új MK4?
    #40027JulianSinulf : Az upgrade kitet csak akkor éri meg megvenni, ha nem tudod eladni az MK3S+-t ha 600-ért eladod akkor nyertél 350 eurót. Sajna most ezzel a húzással nagyon lenyomták az árakat, viszont a farmosok meg dörzsölgetik a kezüket milyen olcsón tudnak majd hozzájutni. Szépen gyűlnek az MK3S+-ok a Marketplace-en 250 K-ért ami talán lehet még lejjebb fog menni ha nem viszik el.

    Ha megnézitek most bármelyik MK3S+-t 1-3 nap alatt meg lehet venni már nem kell heteket várni rá. Ebből is gondolom, nagyon-nagyon visszaestek az eladásaik.

Új hozzászólás Aktív témák