Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz kőbaltás #19011 üzenetére

    Ha csak előfizetés nélkül szabadon fogható adást néznél, akkor nincs szükséged eszköz cserére, mert a szabadon fogható az marad dvb-t1 -es h264-es, ahogy az elmúlt 12 évben volt. Legfeljebb az időnként kódolatlanra váltó előfizetéses csatorna kampányokról maradsz le.

    Ha előfizetésed van, akkor elvileg küldtek is hozzá szolgáltatói boxot. Ha új előfizetés lenne, akkor vásárolni kéne hozzá (akár tőlük is lehet), ha a tévé nem alkalmas rá. Persze, ha sikerült úgy megbeszélnek velük, hogy neked ne küldjenek boxot, hanem ca modullal kártyát használsz, akkor azért nem kaptál. A szolgáltatói box, ahogy az előző kommentekből olvashatod még elég fapados, később kahat meg szoftverfrissítésekkel új funkciókat. Ha kiküldték a boxot, de te továbbra is kártyával szeretnéd használni, akkor egyeztess az ügyfélszolgálattal, mert lehet később letiltják a kártyát - alapból nem jár két végponti nézési lehetőség, csak átmenetileg van így.

    Mondjuk a leírásod alapján most is van előfizetésed, ezért zavaros kicsit. Az előfizetéses átáll t2 és h265 (hevc) változatra. Vannak olyan országrészek, ahol már elkezdtek átállni. A t2 önmagában nem jelenti azt, hogy h265/hevc képes is egy box vagy a tévé. Az eszköz vásárlásánál figyelni kell arra, hogy a régi készülékek közül van, ami a régebbi fajta t2 + h264-et tudja csak. Ezt nem próbálgatni kell, hanem a termék adatlapján ellenőrizni vásárlás előtt.

    Egyébként a h265-re váltás már azóta hivatalosan is ismert/elismert, amióta a frekvenciatendert kiírták. De itt a fórumban már jóideje én is azt mondtam, hogy nagy eséllyel megtörténik ez a váltás, mert nincs értelme a régi rendszert használni a 12 évre szóló átálláshoz.

    Találomra rábökve az első találatra egy webshopban, ott fel van tüntetve a hevc [link]
    Lehet rossz helyen nézted. Nézd meg a szimpatikus típust a gyártó oldalán és más webshopokban is. Vagy akár írd be a topicba a pontos típusát vagy linkjét és talán valaki tud segíteni megkeresni, hogy tudja -e a t2 hevc-t.

    [ Szerkesztve ]

  • tibor2010

    tag

    válasz kőbaltás #19011 üzenetére

    A 2017-es modellektől kezdve az összes Panasonic TV támogatja a HEVC-t. A modell kiválasztására ajánlom a https://www.panasonic.com/hu/ honlapot, a jobb felső sarokban meg van egy kereső ablak.

Új hozzászólás Aktív témák