Új hozzászólás Aktív témák

  • oncsi

    őstag

    Üdv Mindenkinek!

    Megáldott a sors egy kis Foxconn házzal ami elég zsufi lett igy, hog yvan benne egy 160-as rendszer wincsi; egy 1.5T WD Green ; és egy 1TB-os WD Green.
    A gondom az volt, hogy rendszerint csak a 160-ast használom általános netezés közben, a többi meg csak potyára zabál és kopik. Gondoltam mi lenne ha kikapcsolhatóvá tenném ezeket a wincsiket. Na nem olyan pórias módon hogy egy kapcsoló a tápjukra és kész. Készitettem egy "elektronikát" (4tranyo meg pár alkatrész és egy relé) ami ha a gépet a billentyűről kapcsolom be akkor csak a rendszer wincsi indul el, a többi nem. Ha a bekapcsoló gombbal indítom, akkor a rendszer és az egyik adat wincsi (amin még van hely és szoktam rá tölteni) De ha 2mp-nél tovább nyomom a bekapcsoló gombot akkor minden winyó elindul.
    Itt rögtön két kérdés is felötlött bennem. A legtöbb USB-SATA-ATA átalakitó tápján van kapcsoló. De nem kapcsolják le csak a 12V-os ágat. Az 5V mindig rajta marad a vincsin miért teszik ezt vajon?
    A másik kérdés, hogy a sata Plag and Play, de ebben az esetben a SATA kábel mindig bedugva marad, és csak a táp kapcsolódik le, vagy fől. Ez engem speciel most nem zavar, mert menetközben nem lehet bekapcsolni (csalakoztatni a wincsit, csak bekapcsoláskor) de esetleg tovább lehetne gondolni, hátha szükség lenne egy menet közbeni bekapcsolásnak is.
    Erröl kérném a véleményeteket.

    Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

  • oncsi

    őstag

    válasz oncsi #1 üzenetére

    Na. Valakinek csak van ez irányú tapasztalata, Bármi őtlet jöhet, Sőt le is beszélhettek róla. :)

    Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

Új hozzászólás Aktív témák