Új hozzászólás Aktív témák

  • TomiFiu

    tag

    Szervusztok Netezők!

    Nos a tegnapi naptól személyes tapasztalat alapján tudok nyilatkozni a mobilinternetről.
    Először is nekem ill. az Fateromnak a vidéken lévő házába kellett NET. A falu neve Legénd. A helyzet az, hogy az igazi széles sávú internetre nem is számítottam és ez be is igazolódott, viszont azért minél jobbra törekedtem.
    A helyzet a konkrét településen az, hogy az EDGE és esetleg 3G kapcsolatot egyedül a Pannon ígérte. A T-mobil és a Vodafone nem tudta csak a GPRS-t. Ráadásul a Voda az csak GPRS vagy HSDPA kapcsolatot tudott ajánlani. Az EDGE nincs a kínálatukba egyáltalán.

    Szóval éjjel-nappal csomagra befizettünk, ami 6240 Ft/hó 1 év hűséggel.
    Miután tegnap este tudtam csak beizzítani a dolgot, így nem sok tapasztalatom van.

    Nos jelenleg szobán belül EDGE módban kapcsolódik és olyan 22-28Kbyte/s sebességgel megy azaz olyan 224Kbit/s a 236Kbit/s helyett, ami azért jónak mondható és ez 4x-es tempó a régi kapcsolt vonalas vezetékeshez képes és nincs percdíj.

    A dologhoz hozzá tartozik, hogy a környéken semmilyen más net lehetőség nincsen (kábel, ADSL-re gondolok)

    A google crome-t a gépre ezzel szedtem le és telepítettem. Hát tény hogy nem száguld ,de nem is kibírhatatlan.

    A Skype elfogadhatóan megy, legalábbis a Faterom jól hall engem, viszont én őt néha szétesve. A dologhoz hozzá tartozik, hogy az öregnek a gépe egy P3-as 512MB SD-vel és a Skype meg a régi, nem a legújabb. Tudtommal javítottak a hanghívás részén is.

    Szóval most még próbálgatjuk, de egyenlőre jónak tűnik.

    Azért reménykedem, hogy a 3G is be fog jönni ha USB hosszabbítóval felviszem a padlásra már csak azért is mert a ház ahol a gép üzemel egy parasztház 50centis falakkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák