Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Barret001 #21850 üzenetére

    őszinte érdeklődéssel hallgatom hogy hogyan szeretnéd egy szinkronmotor fordulatszámvezérlését egy darab tranzisztorral és egy potival megoldani.

    (nyilván ebből már lehet egy oszcillátort építeni ha még hozzácsapsz egy kondit meg pár ellenállást, de a kérdésfelvetés alapján kétlem hogy ez lesz a dolgoknak a reális csapásiránya...)

    de visszautalok az eredeti felvetésre: így, hogy nem tudjuk milyen motor és milyen felépítményű ez az egész, így tippelni se érdemes arra hogy mi lesz a megoldás a fordulatszám-szabályzásra.

    ha feltételezzük hogy szinkronmotor, én azt mondanám hogy egy valamilyen 50%-os kitöltésű jelet kiadó, állítható frekvenciájú oszcillátorból kéne kiindulni, és a motort egy MOSFET-híddal meghajtani.

    ha elektromechanikus vagy full mechanikus a fordulatszám-szabályzás, akkor meg vagy hagyni a pcsába ahogy van és használni amire való, vagy az egészet kihajítani belőle és újraépíteni a maghajtást egy léptetőmotorral meg egy normális vezérléssel. ezen a ponton viszont már egyszerűbb egy teljes lemezjátszót építeni nulláról.

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák