Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz vik0717 #134047 üzenetére

    Mivel olcsobban csak a mezitlabas 1400-at kapod, igy en ebben az esetben a HJC-t vennem mindenkeppen. Ott mar a HJC lesz konnyebb, plusz a mezitlabas Scorpionhoz a fekete plexi sem jar.

  • lazatt

    csendes tag

    válasz vik0717 #134047 üzenetére

    Az a baj h nincs összehasonlítási alapom mert az elmúlt 15 évben ezt az egy sisakot használtam, de a tapasztalataimat leírom hátha segít.
    2019-ben vettem HJC Rpha 70-et. Azóta kb 14 000 km mentem vele.
    Az egyetlen meghibásodás ami most van kialakulóban az a plexi záró szerkezetből meginduló repedés a plexin. Ezt már más is említette HJC sisakkal kapcsolatban itt a fórumon.
    A beépített szemüveg ebben sem megy le szerintem elég alacsonyra, de ahogy olvasom ez más sisakokban is így van.
    A belseje még most is szerintem oké pedig én eléggé izzadok maszkot se nagyon hordok, borostám is mindig van de még nincs kibolyhosodva. Minimálisan laposabbak már a párnák újkorában szorosabb volt, de még nem laza nem tervezem cserélni.
    Két dolog van ami nem tetszik benne.
    Az plexi nyitott állapotban nagyon gyengén áll. Teljesen kinyitott állapotban sem marad nyitva 50 fölött pedig ott jobban tart, a köztes állásokban pedig szinte bármilyen tempónál lezáródik.
    Az áll részén két szellőző van. Az amelyik belülről nyitható és a szád elé vezetné a levegőt kb semmit nem ér. Kb 10 fok alatt motorozva érezni h kerül oda egy kis levegő. Ami kívülről nyitható az a plexi belső oldalára van terelve az se túl hatékony hűtés szempontjából. A fejtetőn lévő az hatékony.
    A szellőzéi probléma nem kizárt h a motoromon lévő nagy plexi miatt van ami kb szemmagasságig ér. Keveset ültem másik motoron ahol erre nem figyeltem.
    A zajszint is pont a magas plexi miatt rossz mert pont az arcomba kavarja a levegőt. Ktm 690 dukon a szélzaj kisebb volt az feltűnt.
    A kezdő motoros felszerelésem azon egyik ritka darabja amit nem bánom h megvettem. A következő sisakom biztos nem ilyen lesz de csak a kíváncsiság miatt fogok váltani nem elégedettlenségből.

Új hozzászólás Aktív témák