Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ddekany

    veterán

    válasz Tasunkó #74 üzenetére

    Bizonyos fejlettségi szint felett már kölcsönös bizalom és együttműködés szükséges a fajon belül, de a más, főleg primtívebb fajokkal/létformákkal szembeni agresszió más. Az előnyös is lehet. Persze mi emberek az élővilág pusztításával magunk alatt vágjuk a fát. De egy nem biológia alapú létformára esetén a gyártáshoz és energia ellátáshoz valószínűleg nem túl hasznos az élővilág.

    A feltételezés, hogy mostani biológiai létforma valamiért ideális alapokra épít, tehát arra fog visszatérni a mesterséges is, elégé furcsa. A természetes fejlődés hagyományos algoritmusa lassú és korlátos. Egy ponton viszont, mint látjuk, létrehozza az intelligens létformákat, és akkor a fejlődés algoritmusa maga megváltozik. Már nem is illetjük a "természetes" szóval, de felfogható úgy is, mint a következő lépcsőfok, aminek eléréshez kellet az előző lassabb/korlátosabb algoritmus.

    "Szerintem konkrétabb veszély az, hogy meg sem alakul, mert egy részleges AI-vel az elitünk visszalő minket a kőkorszakba."

    Úgy tippelem, ez közép távon a legnagyobb kockázat. De, ha azt megúsztuk, utána a következőt is meg kell. Ha meg kell... mert a cél szubjektív. Lehet jó az is, hogy emberek szűk köre egy ponton úgy dönt, nem kockáztatunk meg még egy világégést, és az elérhető mesterséges megoldás méltó utód.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák