Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Remus389

    veterán

    válasz bitrograde #104026 üzenetére

    A zene (az előadóművészet általában) nem stúdióba való. Pontosabban van egy olyan irányú alakulástörténete, ami először a szerves társadalmi gyakorlatokból először a koncertterembe, majd a stúdióba száműzte a zenélést. Szerinted ezzel megteremtődtek az ideális feltételei a zene készítésének.

    Szerintem oda is való, ha egyszer így tud eljutni a tömegekhez, ha 1872-ben élsz, akkor néhány helyi zenekaron kívül mást nem hallasz.
    Ha egy előadó kiad egy lemezt, amit studióban vett fel, még nem tiltja meg hogy koncertezzen. Így több ember jön el a koncertjére, mert megismerik.

    Lásd még: a film mindig jobb, mint a darab, amiből készült. Sokunk szerint ez nem így van.
    Járj színházba (lehetőleg távcsővel), filmnézés helyett. Bizonyos műfajokat igen nehéz színházban előadni, pl akció, sci-fi.

    Oda az élő kapcsolat zene és közönsége között, elveszik az előadás-jelleg, és a rögzítés pedig technikai újra alkotásba torkollik, ami sokkal többet vesz el, mint amennyit hozzáad.
    Ez is vitatható, lehet egy előadónak rossz napja, vagy rekedt vagy valami. A videoklippeken keresztül pedig még (sokkal) jobban is ki tudja fejezni magát, mint egy koncerten.

    A felvételek reprodukciójának ráadásul nem is a lehallgató lánc a leggyengébb pontja, hanem a felvétel maga, mely nem csupán megszünteti a közvetlen kapcsolatot előadás és hallgatója között, hanem már a felvétel maga, a saját technikai korlátaival, melyet a felvételek készítői az utóbbi időben ráadásul nem is kiküszöbölni akarnak, hanem saját munkájukat, a technikát az alkotói folyamat részének tekintik. Szerintem, többük szerint: ez szereptévesztés.

    Lehet hogy vannak bizonyos technikai korlátai a mikrofon-nak, cserébe viszont tiszta zenét kapsz, nincs melletted egy alak aki kiabál, nem zavar be hogy épp a fejed felett leszálláshoz készül a Boeing, vagy a város háttérzaja.

    Járjál koncertre, hallgass élőzenét!
    Nem elvetendő, de emellett szükség van a studio-zenére is, anélkül nem lehet sikeres egy zenész, hisz nem tudja megismertetni a zenéjét az emberekkel.

    Jó értem én, te látni szeretnéd ahogy csinálja a zenét, kell neked az emberi oldala.

    Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák