Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • letoltobeze

    aktív tag

    válasz bitrograde #104032 üzenetére

    Ehhez a témához pár saját gondolat: olvastam a pro és kontra érveket és azt kell mondjam, hogy úgy érzem, mindenkinek igaza van valahol.
    Nekem személy szerint a legnagyobb koncert élményeim a Kalákához fűződnek, mint arról már meséltem is: a Marczibányi Téri Művelődési Központban minden hónap utolsó szombatján van koncert felnőtteknek.

    Ez hangosítás nélküli tiszta élő zene, ami mindig lenyűgözött.

    Aztán egyszer elmentünk egy nagyobb Kaláka koncertre, már nem emlékszem hová, de ott volt hangosítás, mert sokkal nagyobb volt a hely és sokkal több a vendég. Na, az valami borzalom volt. Én nem tudom, hogy a srácok nem értettek-e a hagosításhoz, vagy a felszerelés volt rossz (az előbbire tippeltek), de siralmas volt.

    És sajnos a tapasztalat nekem azt mutatta eddig, hogy a hangosítás többször rossz, mint jó. Ha ezt nézem, akkor egy hangfelvétel, amit a művész tud kontrolálni, javítani, ha nem tetszik neki, (míg koncerten nagy eséllyel csak kínlódik, ha hallja, hogy nem úgy szól ahogy kéne)
    Sokszor lehet jobb, mint egy koncert.

    De ha a tiszta, hangszeres, erősítés nélküli akusztikus zenét veszem, annál nincs jobb szerintem. És az is biztos, hogy a legeslegjobb Highend cucc sem fog soha úgy szólni, fizikailag képtelenség.

    Voltam párszor Zorán koncerten is. Ott többnyire jó volt a hangosítás. Az is nagyon nagy élmény volt.

    Lehet ezért is van, hogy ilyen jellegű zenét ritkábban hallgatok fejessel és inkább az elektronikus zenét részesítem előnyben, mert ott ugye azért más a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák