Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz AMDFan #3473 üzenetére

    Van igazság abban, amit mondasz, tényleg. Azonban vannak olyan műfajok/műfaji sajátosságok, amiket nem fogadok be, egyszerűen valahogy "nem én vagyok". De pl az ismerőseim 99%-át ki tudnám üldözni a világból mondjuk a nagy kedvenc Dream Theater hallgatásával, pláne ha egy elborultabb számot veszek alapul, komplikált Rudess szólókkal, Petrucci zúzással, impro jellegű virtuóz játékkal. Sőt, egyik szobatársamnak egyenesen megfájdult tőle a feje (mondjuk ő a Matyi és a Hegedűshöz van szokva). Szóval igen, nehéz dolog ezt szavakba önteni, sőt, szerintem eleve lehetetlen. Az ember az érzelmeit tudja a legkevésbé körülírni, márpedig a zene szerintem nem más, mint érzelmek hangjegyek formájában történő megnyilvánulása. Ezt tovább bonyolítja az is, hogy egy adott hang, melódia más és más érzelmeket vált ki különböző emberekből, de van, hogy saját magam se ugyanazt érzem, hiába hallgatom ugyanazt a zenét.

    (#3474) fi:zi'k
    Hm. Ez baromi érdekes. Nem mondom, hogy egy ilyet szívesen meghallgatnék sokszor, de érdekes. :) Amúgy igen, sose tagadtam, hogy bizonyos dolgokban elég konzervatív vagyok.

    (#3475) AMDFan
    Erre is érdekes a fenti állításom. Érdekességként kiváló, legalábbis én annak kezelem, de sokszor újrahallgatni nem fogom, nagyon nem az én világom. :)

    Amúgy ha már elektronikus, az ilyenekkel pl semmi bajom. Nem túl bonyolult, de néha van ilyen hangulatom, akkor előszedegetem ezeket a számokat. :)

    [ Szerkesztve ]

  • eightykid

    csendes tag

    válasz AMDFan #3473 üzenetére

    Csak annyit, hogy az elektronyos gitárnak is van akusztikus hangja, de ez csak kekeckedés.
    Az én értelmezésemben klasszikus hangszer tud lenni minden, ami real time meg tudsz szólaltatni (zenejátszásra!), tehát nem előre bepötyögött MIDI hangokból, vagy loopokból áll. Ez így egy igen tág fogalom, beletartozik a hangszálaidtól kezdve a dorombon át a megszokott hangszereket érintve a számítógéphez kötött ilyen-olyan klaviatúrákig-padokig minden.

  • stranger28

    addikt

    válasz AMDFan #3473 üzenetére

    "vannak bizonyos zenék amiket nem fogad be elsőre az ember, úgymond fel kell nőni hozzá, nagyon sok zenét meg kell hallgatni ahhoz hogy értékelni tudd a mögöttes tartalmat. a dubstep például ilyen."

    You made my day! :DDD

    Hogy érdemben is hozzászóljak: Szerintem sem zene az, de én meghallgatom. Mindent meghallgatok, mindre van megfelelő alkalom. Dubstep remek háttérzaj tanulni, mert nem vonja el az ember figyelmét azzal, hogy bárhol is jó lenne. Ilyen még az RTL Klub is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák