Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz Julot #37043 üzenetére

    Ezek a fejhallgatók
    1) nincsenek túl messze egymástól (tehát nem lesz az hogy az egyik már túl jó, a másik meg még nem)
    2) karakterben viszont hallható különbségek vannak közöttük

    (P.H.)

  • pengwin

    addikt

    válasz Julot #37043 üzenetére

    Kedden érkezett az M40x-em, első benyomások:
    -nagyon kényelmes. Szemüveges vagyok, de nagyon jó, nem nyom a szemüveg szára, és nagyon jól zár (főleg koliban, egyetemen, könyvtárban és utcán használom, szóval ez fontos), egy huzamban sokáig viselve is kényelmes, kicsit azért belemelegszik a fülem kb. 2 óra után, de nem izzadok (pedig a koliban jó meleg van, meg is lepődtem ezen...)
    -egy kis zseblejátszó(FiiO X1) is értékelhetően meghajtja az M40x-et, menet közben teljesen rendben van, de azért ugyanazt a 96KHz/24bites Led Zeppelin számot a laptopomról egy FiiO E18 USB DAC/AMP-pal hallgatva lényegesen jobb hangot(több részlet, jobban elkülönülnek a hangszerek térben és hangzásban) lehet belőle kicsiholni.
    -főleg rockot (LZ, Deep Purple...), metált(Accept, Audioslave, Metallica...) kelta punkot(Flogging Molly, Paddy and the Rats...), cselló rockot(2Cellos, Break of Reality) hallgatok, emellett néha Enya, Vangelis, Djabe, meg hasonló "világzenék" és komolyzene (Schubert, Chopin, Debussy zongoraművek) is becsúszik, filmet/sorozatot is nézek és játszok is a fejessel. Igen, ez mind tegnap délután óta történt. gyakorlatilag folyamatosan a fejemen volt az óráimat kivéve :DDD
    Szerintem kifejezetten jól áll a modernebb zenéknek a fejes karaktere, igazán életre kelti a (basszus)gitárokat és csellókat (LZ- Heartbreaker valami fenomenális volt már első hallásra is). Komolyzenénél kicsit feljebb kell tekerni a hangerőt (de ez a tartalék Sennheiser MX 680 fülhallgatómnál is probléma volt, szerintem egyszerűen ilyen a felvétel), és nem mellesleg szépen szólaltatja meg a zongorát is. Menet közben 40-65%-os hangerőn hallgatom, modern zenék már 50% körül is élvezhetőek forgalmas utcán is, komolyzenéknek kell a magasabb hangerő, de gyanítom ha feltekerném maxra a kakaót akkor engem már bántanának a magas hangok a zongoraművekben.
    tl;dr: Az M40x nagyon kényelmes; nagyon kellemes, szórakoztató hangja van, sokáig lehet viselni anélkül, hogy elfáradnál a hallgatózásban. Nem kell hozzá csöves erősítőt cipelni, de már egy kicsit jobb forrást is meghálál. Nem audiofil fejes, még én is érzem, hogy kiemeli a mélyet-magasat, de nem nagyon, van közepe is... és szerintem ez nagyon kellemes dinamikát ad a zenének. Első komoly fejesnek szerintem jó választás.
    Én a Shure SRH-440 és az M40x között vacilláltam, de a kényelem, a jobb izoláció, és a zenei ízlésemnek jobban megfelelő "populáris hangkép" miatt az ATH-t választottam, de ha most kéne válogatnom akkor valószínűleg a Takstar Pro 80 is betolakodna a Shure elé.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv, pengwin

Új hozzászólás Aktív témák