Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Zoliee #70047 üzenetére

    A K550 torzított gitárja sem hibátlan: visszafogott, nem harap igazán, a vintage Beyereim jobban áthozzák egy gyors thrash metál nóta energiáját, sodró lendületét (még akkor is, ha kevesebb a basszusuk). A fejeseid közül valószínűleg a K712 szól a leghitelesebben metálon is.

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Zoliee #70047 üzenetére

    Egyébként visszatérve még erre a torzított gitárra. Sokszor a torzítás miatt kell még pöcsölnöm a hangolással, mert tiszta csatornán vagy erősítés nélkül a tiszta kvint (ha úgy tetszik, power akkord, amit a metálban előszeretettel használnak) tiszta, viszont torzítotton már nem az, az sokkal érzékenyebb a hangolásra (vagy ha úgy tetszik, sokkal jobban kihallható ott), meg az elhasználódó gitárhúrokra, illetve ha kicsit is rezeg egy másik gitárhúr, emiatt dallamjátéknál folyamatosan, fokozottan oda kell figyelni a többi húr tompítására: ami tiszta csatornán bőven elég, az torzítotton nem, és egyébként rengeteg gyakorlást igényel torzított gitáron megtanulni tisztán dallamot játszani. Szóval bár ellentmondásosnak tűnik, de a torzítotton jóval hamarabb átjön minden oda nem illő torzítás.

    (#70050) Zoliee:

    A K550 is kiemel kicsit mélyekben, de köze nincs a DT770-féle basszusszörnyeteghez.

    (#70051) emiki6:

    A hitelesség nem ízlés kérdése. A K550 viszonylag jól korrelál a valósággal, a valós hangszerhangokkal, a DT770 meg nem. Hifi szempontból, technikailag ezek nem egy kategória. Ennek megállapítása nem ízlés kérdése, hanem tapasztalaté.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák