Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lenox

    veterán

    válasz Stauffenberg #81027 üzenetére

    Van valami oka, hogy nem hallgattad vegig az ath-kat ebbol a fajtabol? Ha mar 20 es 30 en a 40-50-70-et is meghallgatnam (en meg is hallgattam), gondolom a 40-50-nel sok lesz a mely, a 70 meg tetszeni fog. Nyilvan dragabb, nem kell megvenni, csak ismeretterjeszto jelleggel.

  • madmaxhu

    csendes tag

    válasz Stauffenberg #81027 üzenetére

    Szia!
    Nekem van egy régi Shure SRH440 fülesem. Hosszútávon nagyon szoros és kényelmetlen. Ha szemüveg is van rajtad akkor még gázabb.

  • #56474624

    törölt tag

    válasz Stauffenberg #81027 üzenetére

    Ilyen 20k körüli összegért nem lesz egyszerű az igényeidnek maradéktalanul megfelelő fejhallgatót találni. Talán használtan. Újak közül NAD HP50 lehetne a te fejesed szerintem. Vagy Shure SRH-840. De ezek a 40-50-es ligában játszanak.

    [ Szerkesztve ]

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #81027 üzenetére

    Na akkor folytatom ezt a hozzászólásom, most tudtam újabb kört futni hallgatózással, végighallgattam az Audio-Technica M-sorozatát (kivéve a bluetooth verziókat), mert kaptam itt javaslatot rá, hogy tegyem meg és egy olyan Shure-t, ami talán a saját referenciám lesz ha azt akarom elmondani mit keresek hangban.

    Forrás most is a telefonom volt + Spotify Premium.

    Audio-Technica M20X

    Nekem jobban balanszoltnak tűnt, mint a nagyobb tesó M30X, de igazából a hangja olyan mehh. Erőtlen és jellegtelen, ráadásul tényleg kicsi a fülkagyló, ez már nyomna, mint egy túl kicsi cipő. Árban olyan közel van az M30X-hez, hogy igazából nem érdemes rajta fukarkodni, csak ugye az M30X egy másik stílus ehhez képest.

    Audio-Technica M30X

    A sorozat csúcsmodelljét leszámítva ez volt nekem a legkényelmesebb bármilyen fejhallgatót is próbáltam fel, de továbbra is úgy érzem, hogy valami nem teljesen kerek vele. A középtartomány szép, de akkor is olyan, mintha a mélyek kicsit rá lennének telepedve, ettől kicsit olyan összenyomott, bezárt érzete van. EQ-val próbáltam egy kicsit balanszolni rajta, de ezt sem lehet büntetlenül megtenni. Összességében azt mondom rá, hogy nem rossz, nem rossz, de csak akkor venném meg, ha kilőttem minden más lehetőséget.

    Audio-Technica M40X

    Na itt már valahogy jobban összeáll az egész, ez is csak kamu monitor, mert van kiemelés benne a két szélén, sőt papírforma szerint itt jobban meg van emelve a mély, mint az M30X-nél, de mégsincs benne az a folyamatos mélyről jövő bőgés. Középtartományban (ami azért fontos lenne) ez is gyengébb, mint az M30X. Hasonlít az M50X-hez a hangja, de az anyaghasználattal ebben az árban már kevésbé vagyok kibékülve. Nem csak zenehallgatáshoz lenne, de ezt a fejhallgatót inkább csak arra tudnám elképzelni, oda viszont tök jó (szerintem).

    Audio-Technica M50X

    Őt már ismertem korábbról, stúdiókban is gyakran előforduló referencia, bla-bla. Az anyaghasználat szerintem rendben van, kényelmes is, kereten kívül is van, de amúgy sem venném meg, mert valahol a középmagas-magas tartomány körül vannak hangok, amiket nagyon élesen, már-már bántóan jelenít meg. Rövidebb hallgatózásra oké, de hosszú távon már fárasztóak lennének ezek a szúrós hangok (nekem, de öcsém imádja és nem tenné le). De amúgy dögös hangja van.

    Audio-Technica M70X

    Felvettem és atyaúristen! Kényelemben mindent elver amit eddig felpróbáltan, pedig nehéz is, csupa fém, de úgy felfekszik, mint az álom, ideális a szorítóerő (nem túl erős, mégsem érződik instabilnak) és a memóriahabos párnázás is isteni. A hangja meg: Na ez tényleg monitor, az egész M-szériában egyedüliként. Nem őt keresem.

    Pioneer MS5T

    Rövidre zárom, mert már a leírások alapján is populáris a hangképe és tényleg az. Persze simán lehet, hogy ebben a 16k körüli ársávban veri a Sennheiser meg még a jóval drágább JBL felhallgatókat is minőségben, de túlságosan eltűnik a középtartomány. Modern zenére amúgy tök jó és kényelmes viselet is, de nem egymást keressük.

    Shure SRH840

    Szegény ronda, nehéz, kívül mennek a kábelek amiktől (főleg ennyi pénzért) egyszerűen irtózom, sajnos a kényelem sincs teljesen rendben, de! De! A hangja az pont olyan, amit keresek, az M30X/M40X pároshoz képes sokkal szellősebb színpadot ad, jobban balanszolt az egész. Múltkor pont nyafogtam az SRH440-re, hogy alapvetően szeretem a hangját, csak a mélyekkel nem voltam kibékülve és szeretnék kicsit több erőt lentről, de nem baj ha megáll mély mennyiségben az ATH M-sorozat alatt. Na ez pont olyan (és itt a topikban kaptam a tippet rá, ezúton köszi). Most azon túlmenően, hogy kereten kívül van, sajnos a kényelemmel és a kialakítással voltak problémáim, de alapvetően ezt a hangképet keresem, imádtam.

    Sajnos az Audio-Technica AVA400-at (amire szintén kaptam tippet) nem tudtam meghallgatni, vele még azért próbálkoznék, mert az SRH840-es tipp is bejött (már ami a hangját illeti), ha az olyasmi módon szól, mint az M30X/M40X, de kicsit visszafogottabb mélyekkel, akkor talán elgondolkozom rajta, csak nem akarok nyitott fejhallgatót.

Új hozzászólás Aktív témák