Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ziyan

    tag

    Sziasztok,

    Vegyes használatra (zene, játék, voip - külső mikrofonnal) milyen fejhallgatót ajánlanátok? Különösebb feltételeim nincsenek, itthon használnám :) Audigy 2 ZS-vel lenne meghajtva (ami hiába régi, messze jobban szól vele a mostani fülesem, mint az alaplapi ALC1150-essel...). Árban olyan 30k környékén gondolkoztam, de ha van best buy valamivel drágábban, meggyőzhető vagyok :)

    Nézelődtem a fórumban, és az M40x és a Takstar Pro82 ígéretesnek tűnik ebben a kategóriában - kérdés, hogy megéri-e az M40x a felárat? Pro82 aliexpressről ~18k lenne, M40x pedig itthonról ~32k :F

  • ziyan

    tag

    Sziasztok! Van egy Takstar Pro 82-m. 6 és fél éve szolgál. A hangzása rendben van, viszont két dolog zavar: szétmállott a párnája, és nagyon meleg, újabban már most tavasszal, 22-23 fokos szobában is hajlamos ráizzadni a fülemre. Ettől eltekintve szeretem, kényelmes (ameddig rám nem izzad) és tartósnak is bizonyult. Nézegettem a cserepárnákat, de nem igazán kapható pont erre a modellre jobban szellőző párna, ha más fajtát gányolok rá, akkor pedig elmászik a hangzása. Ezért arra gondoltam, hogy ha tudtok ajánlani valami jobban szellőző, minimum hasonló hangzású fejhallgatót, akkor tartalékba helyezném.

    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
    Itthon, csendes szobában.

    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
    Napi szinten meeting (asztali mikrofonom van, így az nem szükséges) és max 2 óra játék (közben beszélgetés), valamint ha elutazok valahová, akkor laptoppal napi szinten filmnézés.
    Zenét hallgatni általában asztali hangfallal szoktam, erre van egy Edifier S2000 Pro-m, de elvétve fejhallgatóval is előfordul.

    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
    Habár nincsen keményen meghúzott határ, egy 50-100k körüli összegre gondoltam első körben, de mindent meghallgatok, ami szerintetek megéri. Ha pl. van kétszer ennyiért tuti választás, akkor ámen. Erre a felhasználásra úgy gondolnám, hogy nem kell 2000 dolláros monitor, de egy minőségi, jó hangzású fejhallgatót keresek.

    4.) Új vagy használt?
    Újat szeretnék.

    5.) Circumaural vagy supraaural?
    Eddig csak circumaural fejhallgatóim voltak.

    6.) Zárt vagy nyitott?
    Mindegy, eddig csak zárt fejhallgatóim voltak, de nyitott is jöhet.

    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
    Legalább Takstar Pro 82 szint, és ne törjön el 2 év után, túl vagyok néhány gamer fejhallgatón. Ne izzadjon rám. Az is jó, ha cserélhető a párnája, és kapható hozzá jól szellőző párna (ami nem megy a hangzás rovására).
    Az átlagnál talán picikét nagyobbak a füleim, régebbi (gagyi) fejhallgatók közül volt, amelyik nagyon nyomta őket, de a Takstar Pro 82 egyáltalán nem.

    8.) Honnan vásárolnál?
    Bárhonnan, külföldről is.

    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
    Alaplapi és laptop jack kimenet. Az alaplap és laptop is felső kategóriás, ha ez számít valamit.

    [ Szerkesztve ]

  • ziyan

    tag

    válasz stellaz #111090 üzenetére

    Köszi, a Grado SR225X első ránézésre szimpatikus, olvasgatok még róla :) a felsoroltak közül ez a kategória tetszik a legjobban. Ha már veszek, akkor inkább egy egész évben kielégítőt látok célszerűnek.

    Látom a sok Phoenix dicséretet, de félek, hogy állandóan igazítgatnom kellene a fülemben, ahogy mozgolódok. Sajnos itt a dél-alföldön nem igazán tudom kipróbálni vásárlás előtt.
    Az agybadugósakat pedig nem bírom.

    [ Szerkesztve ]

  • ziyan

    tag

    válasz stellaz #111090 üzenetére

    Alapos utánajárás után, mégis egy Porta Pro-val kezdem az utat :D megrendeltem hozzá a mindenhol ajánlott Yaxi párnát is. Annyira előjön mindenhol, és olcsó, hogy értelmetlen lenne kihagyni, ha másra nem is, összehasonlítási alapnak, mielőtt nekifutok az útnak a drágább fülesek felé. Aztán lehet tényleg kellemes meglepetés lesz, mint anno a 15k-s Takstar Pro 82 :)
    Majdnem lett egy Grado, Geekria párnával ami elvileg kényelmesebbé teszi, de ezt most már kivárom.

    [ Szerkesztve ]

  • ziyan

    tag

    válasz stellaz #111090 üzenetére

    Megjött a KOSS PortaPro. Tényleg meglepően jó a hangja az árához képest, egy kis feszítés után pedig a fülemet sem nyomja. Egyedüli gondom vele a fejpánt :) a legmagasabb állásban is éppen csak leér a megfelelő pozícióba úgy, hogy a fejpánt már a fejemet nyomja. Ezen még megpróbálok alakítani, esetleg valami szivacsot moddolni rá.

    Viszont nem izzadok benne, melegíti a fülemet, de nem izzadásig :)

  • ziyan

    tag

    válasz ziyan #111192 üzenetére

    Apró moddolást kapott a PortaPro fejpántja, mivel nyomta a fejem búbját a műanyag a közepén. Igen komoly művelet volt: ezt az öntapadós szivacsot ráragasztottam, közvetlenül a műanyag mellé mindkét oldalra. Tökéletes lett, nagyon kényelmes :) mindenkinek bátran ajánlom, akinek kényelmetlenséget okozott a fejpánt. Egyedüli hátránya, hogy így nem lehet összenyomni, de ez nekem jó is, mert a legnagyobb beállításon használom, így legalább nem nyomódik össze magától.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák