Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BPeti72

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy újabb fejlhallgatót venni, ehhez kérnék segítséget.Több problémám is van, a legnagyobb, hogy egyáltalán nem vagyok járatos a fejhallgató-piacon. Jelenleg AKG 727HD-m van, és egy félig nyitott AKG K-530 van, mindegyikből szól valami, amitől nem ájulok el. Mindenesetre ezekkel van tapasztalatom.
    Az biztos, hogy zárt rendszerűt keresek, amivel nem zavarom a környezetemet. Elsősorban csendes helyen hallgatnék, és mindenféle zenét a komolyzenétől a rockzenéig. A minőségi igényeim: alapvetően van egy jól szóló HIFIm, ami kb. autó árában mérhető, nem lakáséban, de nem is kínaipiacos. :) Ezt csak azért mondom, hogy kb. mi az, amihez szokva vagyok, mert tudom, hogy mielőtt ezt vettem, jónak hittem a Technics erősítőmből kijövő "zenét", úgyhogy ez mindenképpen fontos szerintem, mihez szokott az ember füle. Nem szeretnék versenyezni vele, a célom annyi, hogy azért jól szóljon, ne legyen nagy hiányérzetem minőségi zenénél sem. Nem a puffogós, mélyeket keresem, hanem a lehetőségekhez képest élethű visszaadást.

    Mi hajtaná meg? Passz. Erre is szívesen vennék ajánlatot. Ami adott: Mac miniben van olyan jack, ami tud fejhallgató kimenet is lenni, illetve üveg is attól függően, mit dugnak bele. Ellenben magától a géptől meglehetősen messze ülök.Ahol ülök, ott van a közelben USB, ha nem az a forrás, akkor csak hosszabbítókkal tudom megoldani a fejghallgató-csatlakozást.

    Ami még fontos: 727HD belepréselődik az agyamba, nem lenne baj, ha kényelmes a fejhallgató amellett, hogy jól szól. Tartósat szeretnék. A jelenlegieknél hátránynak tartom, hogy nem cserélhető a kábel, viszont idővel hajlamosak kontakthibássá válni, amiből aztán szerelés lesz. Ez az opció önmagában nem ér meg bármit, csak egy előny.

    Ártartomány: a legolcsóbb kategóriát keresem, ami a fenti igényeket kielégíti. Az a helyzet, hogy most hiába monodm, hogy 10.000-ért szeretném, ha az nem elégíti ki az igényeimet. Ha kapok tippeket, és hogy az kb. milyen ártartomány, akkor megfontolom, ér-e nekem annyit, illetve, hogy milyen kompromisszumokat hozok egy olcsóbb árkategória elérése érdekében.

    Kicsit hosszúra sikerült, és talán nincs benne minden, ami szükséges, de kb. ezek a kritériumok állnak most össze a fejemben. Minden segítséget szívesen veszek. Köszönöm.

    BPeti

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz schawo #40916 üzenetére

    Igazad van, akkor árkategória: 30-100 kHUF

    Előbb rápróbáltam egy AKG 550-re, és a 272HD-hez mérten sokkal több volt a mély, viszont nem bántóan volt sok, de a 272 HD-re talán mondhatnám, hogy annak bántóan kevés. Ez mindig zavart benne.

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz .DLL #40925 üzenetére

    Még az merült fel bennem, hogy mivel a 272HD egy 55 Ohmos fejhallgató, valszeg az nem adja a valódi tudását erősítő nélkül. Vajon milyen mértékű minőségjavulás várható egy árban hozzá mérheő meghajtással? Pillanatnyilag egy laptop beépített hangkimenetét használom, ehhez mérten érdekelne. Tudom, hogy ezeket nehéz egzaktul megfogalmazni, de szubjektív vélemények érdekelnek úgyis.

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz pulutodurumo #40929 üzenetére

    Az biztos, hogy az 50-100ezer közötti kategória nem ehhez a fejhallgatóhoz illik, hisz akkor már annyit ráköltve a fejesre magára, valszeg jobb összhatást lehet elérni. 550 mellé most látok akciósan 20 körüli áron egy "PRO-JECT HEAD BOX" nevezetű erősítőt, nem tudom, az érdemi tudással bír-e, vagy csak placebo hatása van az emberre.

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz #16820480 #40933 üzenetére

    Ez mondjuk érthető. Ezek szerint az említett kategóriákhoz egy Fiio E17 vagy E18, vagy Audioquest Dragonfly dukálna, de sosem hallgattam a különbséget egy E10-hez képest. Vajon a hangminőségük a jobb, vagy más miatt drágábbak ezek az E10-nél?

  • BPeti72

    csendes tag

    Sziasztok! Időközben sikerült kicsit specifikálnom az igényeimet, vagyis lehet, hogy még jobban elbizonytalanodtam. :) Kipróbáltam az AKG 272HD-t külső dac nélkül gépről hajtva minőségi zenével. Utána kipróbáltam külső DAC-on keresztül a nagy hifin, és majdnem kidobtam az AKG-t. :) Bizonyára a DAC is más, hiányozhat a normális meghajtás neki, bár nem vagyok ebben biztos. A Mac-eknek nem olyan bitangosan rossz a DAC-uk egyesek szerint. Mindenesetre arra jutottam, hogy akkor már szóljon normálisan, és ha ehhez kell dac, lesz dac. Nyilván használhatnám a külső dacomat, de mobilt szeretnék, hogy hordozható legyen, ha esetleg laptopról hallgatok zenét, mert az abban levő kimenet az végképp siralmas.
    Feltéve, hogy a 150.000 alatti bármelyik mobil dac bejátszhat, értelmes ár/érték arányban mit ajánlotok, amivel érdemes meghajtani a fülest? Első körben a 272HD-t, majd egy másikat (is)
    Lévén, hogy a "másik" nem biztos, hogy alacsony impedanciás lesz, az alapkövetelmény, hogy a mobilitás mellett tudjon meghajtani egy 250 ohmosat is adott esetben. Denon AD-10 vagy OPPIO ezek tényleg jók vagy csak drágák? Látszólag nagyon jó kis cucc a Dragonfly is, de ti biztos többet hallottátok ezeket.
    A másik, hogy egy kis orientáció még szükséges lenne fejhallgató választáshoz:

    Komoly zenére + klasszikus rockra kéne alkalmasnak lennie, és ebből értelemszerűen a komolyzene az, ami a minőséget képviseli. Ez a biztos, már a nyitottság sem. És már az árral is úgy vagyok, hogy ha nem szedi össze magát a 272HD egy DAC hatására nagyon nagyon, akkor kénytelen leszek keretet emelni, és 150 körülig kategóriába ami még belefér, ha azt mondjátok, hogy érdemes utánanézni, akkor legalább lenne egy támpontom, merre keresgéljek. Ha az eddig ajánlottak Shure 840 körüli kategóriában azt mondjátok, hogy jó meghajtással felveszi a versenyt egy "normális" hifivel, akkor csak szórakozásból nem fogom emelni az árat, de azt nem szeretném, hogy legyen mégegy középerős fülesem. A nyitottság-félig nyíltság még lehet opció, bár feleségemmel egy szobában zenét hallgatva nem akarom vele zavarni, szóval a teljesen nyitott csak akkor játszik, ha tőlem pár méterre nem ugyanazt hallgatják Sokol minőségben :)
    Bocs, megint hosszú lett. :)

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz .DLL #40986 üzenetére

    Igaziból a sorrendben nem lényeg, hogy a 272 megvan-e, felejtsük el azt a részt, amit a sorrendről írtam. Az meg, hogy későbbiekben eladom-e a 272HD-t, az majd kiderül.
    Mi volna az, ami érdemben ütősebb?
    A zsebdacok elméletben nekem is furák, hogy hogy lehetnek tőle elájulva a tesztelők, de ha azt nézem, hogy akad köztük is többszázezer forintos, akkor arra kell gondolnom, hogy nem kizáró ok a kis méret. Pl. az OPPO-ban van egy 3000mAh-s aksi, ami éppenséggel meg tudja hajtani. Nem gondolom, hogy ez kizárt volna. A kimenő teljesítményük mW-os, órákig bírják aksiról.

    Közben kaptam mégegy ellenvéleményt a mobilra. :) Akkor ezt a részt is feladom, de a nem mobilokból melyiket válasszam? Nem vihetem magammal a hifi tornyomból a DAC-ot, mégiscsak a laptop mellé olyat tudok tenni, ami azért nem nagy, mégha van is külső tápja.

    [ Szerkesztve ]

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz fattyu #40989 üzenetére

    ezeket elfogadtam, bár nem jutottam előbbre semilyen téren sajna. Mellesleg kompromisszum szinte minden, épp azt keresi mindenki, hogy az adott pénzből mivel tudja a számára legjobb kompromisszumokat megkötni.

  • BPeti72

    csendes tag

    Sziasztok! Beyerdynamic T1 + A1 párosról lebeszélnétek? Sokan istenítették review-kban a Hifiman 560-at, de szempont, hogy ne legyen hangos kifelé, és arról azt állítják, hogy nagyon erősen szól kifele. Vajon ez a T1-re is igaz?

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz #16820480 #41048 üzenetére

    Köszi szépen mindhármotoknak. Nézelődök még kicsit, meg hallgatózok is. Audeze EL8-ra magyarországi árat nem találtam, de majd kiderítem. :) Audiotechnikák összerakása ránézésre közel sem volt olyan kifinomult, mint a Beyer, de ettől persze szólhat jól. :) PM3 és EL8 külsőre szimpatikus, teljesen el tudnám képzelni őket, bár a T1-et nem szívesen adom fel, de fel fogom, mert tényleg zavar másokat csendes környezetben. :(

    [ Szerkesztve ]

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz goamantra #41054 üzenetére

    Hűű, ez nagyon tetszetős! :) Hülye kérdés, de XLR dugójával mit kezdek? :D A DAC-omon van ugyan XLR kimenet, de feltételezem, hogy ott még erősítetlen a jel, így nem sokra megyek vele. Attól tartok, kell hozzá valami szintén húzós árú előerősítő. Nagyon megmozgatott, bár nyilván nem ez volt a tervem, hogy elverem a pénzt ha kell, ha nem, de az is igaz, hogy ha sokat adok ki, és közben azt érzem, hogy a hifim fényévekkel veri, akkor meg keserű szájízzel hallgatnám. Megyek, körbehallgatózom Pestet. :)

  • BPeti72

    csendes tag

    Hát az első meghallgatós tapasztalataim siralmasak. :W Valószínűleg high-end hifit nem lehet fejhallgatóval közelíteni sem, de hogy zárttal nem, az majdnem biztos. Nem állítom, hogy a legjobb forrásról szólt a zene, de egy korrekt CD-DAC-AMP hajtotta meg, és látszólag az eladó várt valamiféle elégedettséget, de nemhogy a nagy hifihez fogható teret nem tapasztaltam, de olyan volt, mint valami fazékból jövő zene. Konkrétan ez, amit próbáltam egy ATH-W1000X volt, de annyira kiábrándított, hogy hirtelen letettem, és eszembe sem volt más zártat kipróbálni. Utána feltettem egy HD800-at, aminél legalább már lehetett térről beszélni. :) Minőségben, zenei élményben nem közelítette az itthoni hifit, de már jónak mondanám, csak épp egy vagyonba kerül, és nem ehhez képest értem a jóságot. Felpróbáltam a szimpatikus T1-et is. Valamivel zártabb érzésem volt, ami a teret illeti, mármint a HD800-hoz képest, viszont erre is azt mondanám, hogy jól szól. A kérdés persze az, hogy az árát megéri-e, hisz ez nagyon szubjektív, és figyelembe véve, hogy még kifele is szól, zavarja a környezetet, nehéz meghajtani, hajlok rá, hogy nem éri meg az árát, csak tetszik. Tetszeni tetszenek a kézzel készült Gradok is, de ahhoz, hogy nyíltakat végigteszteljem, újra kell értékelnem az életemet. :) Rájöttem, hogy az eredeti elgondolás butaság volt. Egy olyan hifit, aminek a kábelezése többe kerül, mint a fejhallgató, értelemszerűen nem lehet megverni, csak a mesében. :) (szerintem)

    [ Szerkesztve ]

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz Sinesol #41065 üzenetére

    Én is próbáltam magamnak megfilozofálni, hogy ez így van. :) Most meg azt próbálom kitalálni, hogy igazán minőségi zenehallgatásra ott a nagy hifi, viszont ettől még meg kell oldani kompromisszumokkal azt, amikor azt nem kapcsolhatom be, és keresem azt a kompromisszumot, amit hajlandó vagyok meghozni érte. Minőségben, árban, esetleg nyitottságban. (max. füldugót ajándékozok a feleségemnek szülinapjára, és máris jó a nyitott :U )

  • BPeti72

    csendes tag

    válasz schawo #41068 üzenetére

    Hirtelen lehangoltságomban nem voltam elég diplomatikus, de távol állt tőlem, hogy leírjam az összes zárt fejhallgatót, csak nagyon nem az az erősségük, hogy vetekedjenek térben nagy hifivel. Imádom bennük, hogy egyik-másik teljesen kizárja a külvilágot, ugyanakkor az elvárásaim irreálisnak tűnnek velük szemben. Sőt a nyíltakat sem szeretném leírni, sőt éppenhogy venni szeretnék valamilyet, és eleve van is egy pár. :)

Új hozzászólás Aktív témák