Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Na végleg letettem a voksom a Shure SRH840 mellett, zárt stúdió fejes 50K-ig kategóriában. Review-k alapján a célra egyértelmű győztes ebben a szegmensben. Persze majd be is járatom, állítólag ez igényli is.

    A MUZIKER webshopon megrendeltem, miután fi:zi'k-el sajnos nem jött össze az üzlet (nagykernél elkapkodták és kb. 3 hét, mire jön belőle, én meg addig már nem tudok várni sajna...), de a MUZIKER-nél rám se bagóztak, egy levelemre nem válaszoltak. Most a hangszerdiszkont.hu-n rendeltem meg, elvileg 10 nap és ideér, itt egyből értesítettek, ez pozitív. Elég vicces amúgy, hogy az embernek ennyit kell rá várnia, szinte kutakodni kell, kinél szerezhető be, majdnemhogy "le kell vadászni"... neten sem találtam olyan eladót (e-bay, amazon), aki jó áron adja és elpostázná ide, aki meg postázna, a cucc+pk nem is jönne ki olcsóbban sem.

    [ Szerkesztve ]

  • c41r0^

    őstag

    Na megérkezett végre a Shure SRH840 hozzám, itt a cégnél egyelőre csak alaplapi Realtek hangkártyáról próbáltam ki flac-el és 320kbps-os mp3-mal (otthon megkapja az M-Audio Fast Track Pro-t :K ), de így is áll-leesős élmény volt már elsőre. A HD595-re moddolt HD555-öm elbújhat mellette - hiába nyitott az, ebben több dinamikát érzek, valamint ehhez képest a HD555 sokkalta mosottabb szinte minden tartományban, egyedül a színpadtere szélesebb a nyitottsága miatt (wide-abb a sztereó tere?), de a Shure-ban is pont elég, legalábbis nekem... emellett sokkal részletezőbb is az SRH840 - ez a rövidke hallgatózás kb. olyan érzés volt már most minőségre, mintha a szerencsére épp nálam tanyázó Alesis 620 M1 active stúdiómonitorpárt közvetlen a füleimre tettem volna...

    A gyors hallgatózás után deep/progressive house-ban (320 kbps mp3) is félelmetesen jól részletező és dinamikus, emellett JMJ Oxygene albuma (flac) is új távlatokat nyitott.

    A fejes kap majd egy 3-4 napos bejáratást is természetesen (3-4 napig napi 8-9 órában lesz hajtva).

    Valóban nem egy könnyű darab (bólogatásra hajlamos lecsúszni 3-as fokozatú fejpánt állásban), de nekem rettentően kényelmes, pont belefér a circumaural kagylóba a fülem, simán órákat fogom tudni hordani, emellett valóban nagyon jól is szigetel de úgy, hogy nem nyom túlságosan.

    Szóval tényleg az egyik (hanem a) legjobb vétel ebben az árkategóriában, ha zárt és a lehető leglineárisabb frekimenetű stúdió fejest keres az ember.

    [ Szerkesztve ]

  • c41r0^

    őstag

    válasz fi:zi'k #1760 üzenetére

    Köszi!

    Igen, sajnos még csak most, pedig nov. 14-én rendeltem meg és úgy volt, hogy múlthét közepére érkezik... ha ezt tudom előre, hogy ennyi idő, akkor nálad vettem volna meg, gondolom már a Hangbarlangban is újra beszerezhető.

Új hozzászólás Aktív témák