Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • me,myself&I

    csendes tag

    hali!
    a következő problémával kapcsolatban van-e valami tanácsotok?
    apám a féltestvérem gyerekénél lakik, aki az eltartója. karácsonykor beszéltem apámmal telefonon utoljára, majd abban maradtunk, hogy újévkor vagy ő telefonál, vagy mi. ő nem hívott, mi meg hiába hívtuk, a mobilja kicsöngött ugyan, de nem vette fel senki. ezután felhívtuk "kedves" féltestvéremet, hogy mi történt apánkkal, kórházba került-e vagy miért nem tudjuk felhívni. erre ő annyit mondott, hogy nem tud foglalkozni a dologgal, hívjuk fel a gyerekét aki vele lakik. őt hívtuk, nem vette fel, hangpostán hagytunk üzenetet, smst is küldtünk. majd mikor nagy nehezen méltóztatott visszahívni, akkor közölte, hogy ha még egyszer telefonálni merünk, feljelent zaklatásért a rendőrségen és természetesen nem mondott semmit, hogy mi történt apámmal. apám mobilja azóta is kicsöng, ha apámnál lenne, előbb-utóbb biztos felvenné vagy ő hívna, viszont az a mobil nem bír ki heteket töltés nélkül, szóval valakinél csak van. most jelentsem be eltűnt személyként a rendőrségen, vagy mit tudok csinálni? hívni nem akarom ezeket a szemeteket, a lakáshoz sem mehetek ugye, mert nem hiányzik, hogy tényleg feljelentsenek zaklatásért, holott szerintem az, hogy kb 3évente 1x telefonálunk nekik, illetve hogy érdeklődök arról, hogy mégis mi a jó francot csináltak apámmal, mivel jogom van tudni, még nem számít zaklatásnak.

  • me,myself&I

    csendes tag

    válasz Padisah #988 üzenetére

    az eltartójának van meghatalmazása, hogy átvegye leveleit, nyugdíját bármijét, szóval a tértivevényes dolog nem biztos hogy bejön, meg a nyugdíját eddig is vagy ő vagy az eltartó vette fel, ebből nem tudok meg többet.
    nincs más rokona, barátai sincsenek már, 79éves, ő maradt egyedül. pest meg elég nagy ahhoz, hogy a kórházakat, nyugdíjas otthonok, elfekvőket meg ki tudja miket végighívjam. tavaly ünnepekkor is bedugták valami vidéki otthonba például, amiről csak utólag értesültem apámtól, mikor onnan hívott. de mondjuk ha felhívok pár kórházat a környéken, és nincs egyikben se, akkor mit tudok tenni? az eltartójának nem lenne kötelessége tájékoztatni a többi hozzátartozót?

    szerk: nem áll gondnokság alatt tudtommal. de már nem teljesen beszámítható. az eltartói szerződésről is csak úgy értesültem, hogy a földhivatalban kikértük a papírt a házról, mikor láttuk egyszer, hogy sok felújítás történt rajta. akkor még nem lakott ott az eltartó.

    [ Szerkesztve ]

  • me,myself&I

    csendes tag

    válasz Padisah #992 üzenetére

    - háziorvossal már beszéltem, novemberben volt utoljára, nem volt beteg, nem kellett visszamennie később.
    - hogy hívjuk meg, ha nem tudjuk elérni?
    mindenesetre köszönöm a tippeket. :R

    valaki másnak van esetleg tanácsa? #986

Új hozzászólás Aktív témák