Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz oz82 #33971 üzenetére

    Rootrulez kollégát keresd meg, neki volt ilyen kit-je.

    mod:

    Gabo0905: Időzítésből a kisebb érték a gyorsabb.

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

  • oz82

    senior tag

    válasz oz82 #33971 üzenetére

    Sziasztok!

    Tesztelgetem a Ram-omat (sajna eddig nem leltem segítségre, a net is elég gyér ezzel a mem-el kapcsolatban)

    2 féle beállításon sikerült stabilizálni:
    1333Mhz / CL7 1,65V
    1600Mhz / CL8 1,8V (XMP profil)

    Mindkettő stabil, de néha-néha kék halállal indul a win 7 (többnyire hidegen), ezt be tudom annak hogy előtte teljesen más hardverek voltak alatta (2. konfigomról van sz - X2 4200 S939 ás Nforce os DDr1 es lap), ennek megállapításáshoz újra rakom majd a win7-et (ha lesz időm).

    Nos mivel a Ram 1600Mhz en tudja a CL7 -et, de az már egy XMP profil, ez jelent hátrányt egy AMD-s rendszernél? Kézzel beállítottam az AIDA által kiolvasott értékeket (RC-RFC-CR stb.), de a gyári 1,65 helyett 1,8V néz ki stabilnak.

    Másik problémám az alapalpot érinti: A Biosban ahol a mem. feszültségét állítom van egy olyan hogy NB core voltage (1,1-1,7V ig tudom állítani), most 1,3V on va. Ennek van jelentősége a memória szempontjából? (Ez nem azonos az NB volt al! Van olyan is az közvetlenül a cpu fesz alatt tudom állítani!)

    A CL7-et el lehet egyáltalán érni, vagy inkább az intel lapok tudják? Részletes beálításban tud valaki segíteni? Igazán beérem egy tiszta CL8 al (8-9-8-22 modjuk), de ez egyenlőre nem néz ki stabilnak...

    THX

    [ Szerkesztve ]

    Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

Új hozzászólás Aktív témák