Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ősember

    őstag

    válasz Sickboy25 #8613 üzenetére

    hello
    tehát akkor a ramot 1:1 arányban huzod. ebben az eseben teljesen normális az ami történik :K mint irtam ez az arány a lehetö legkisebb orajelen hajtja a ramodat adott fsb mellett, ergo ennél csak nagyobbat lehetett volna beállitani, mint ahogy az történt nálad alap (tuning mentes) helyzetben, mert ugye amikor 1333-en volt az fsb, akkor a ram 800-on járt 667mhz helyett :)
    ha helyesen van kitöltve az adatlapod, akkor kingmax 800-as moduljaid vannak, amik nem éppen tuningrol hiresültek el (, mintsem a mocskosul alacsony árrol :DDD na de ez más tészta...). ezzel arra akarok rámutatni, hogy lehet egyszerüen nem birták a 800 cl4-et.
    mi a megoldás? állitsad a gyári értékekre az idözitést, ami jelen esetben 5-5-5-15. feszültséget hagyjad auton, vagy ha ekkor nem stabil, akkor probáld meg manuálisan belöni pl 2v-ra.
    és mikor fogom tudni pl ,hogy a fesz miatt fog fagyni? - egész egyszerü. adsz több feszt és ha nem javul a helyzet akkor az adott komponensed határait érted el, de ha stabilizálodni látszk a készülék, akkor csak kevés volt a fesz ;) viszont a jelenlegi ramodnál nem adnék tul sok feszt, mert elég érzékenyen reagálhat rá és akár meg is ölheted, ami senkinek sem tenne jot, mert az szivás :B

    Jorus: elsö körben mindig az egyszerübb választ keresem mindig. ugy itéltem meg nincs szükség komplikálni a dolgokat, elég ha jön a méhecskés story :DDD

    [ Szerkesztve ]

    ______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

Új hozzászólás Aktív témák