Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Matefon

    csendes tag

    Autó: Renault Megane Classic 2002 (1.4 benzin, sedan)

    Üdv!
    Az autóm egy ideje már hidegben pöccre indul, de meleg motor vagy idő esetén kicsit nehezebben, de elindul(t).

    2 hete kezdődött az alábbi probléma:
    indítóztam, vártam, semmi. Még egyszer, semmi. Ment a hívás rokonnak, tanácsára a padlógázzal való indítási próbálkozásnál a motor elindult, egy darabig alacsony volt az alapjárat de utána minden szuper volt. Benzin volt az autóban (bár kevés, de még nem égett a lámpa), akksiban volt cucc, enyhe lejtőn álltam.
    Valamilyen szenzor hibára gyanakszunk, valószínűleg nem jó a keverék, amit a motor kap. De szerelő szerint nincs nagy baja, mert ha elindul akkor megy :D

    Azóta minden nap előjön a probléma: reggel általában elsőre indul, majd a nap folyamán sokadik próbálkozásra, nagy nehezen, de elindul. Próbáltam kitapasztalni, hogy mi az ami segít, de egyelőre nem tudtam megfejteni. Mai nap például reggeli első indítás (kint 5°C) pöcc-röff, majd kb 6 óra múlva (kint 10-15°C) elsőre nem, de kicsit hosszabb időre hagyott gyújtás után másodjára elindult.

    Egy kis mellékes info, hogy egy ELM327 klónnal próbálgattam adatokat kiolvasni nemrég (fogyasztás leginkább), aztán szüneteltettem a szórakozást. Az első problémás indításnál ismét bedugtam a cuccot, hátha van hibakód, de semmi. Arra is gondoltam, lehet-e, hogy a kínai klón tett tönkre valamit az ECU-ban.

    Előre is köszi a válaszokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák