Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huszi.gyb

    senior tag

    válasz DigitXT #4278 üzenetére

    Hát... Igen, ezért félek tőle, hogy mit találunk, ha megbontjuk Maját. :DDD
    Öcsém Simsonjára most 40k-t költünk el, csak blokk felújításra. 100kban lesz a motor neki, mire üzemképes... Évek alatt azért összejöttek az alkatrészek, egy ideje gyűjt rá...

    Lehet, hogy sok pénzt belepumpálsz, de utána tudod, hogy van egy jó motorod úgy 50 000km+ ra.
    Mondjuk Gergő óradíjával számolva lehet, hogy az a blokk kiszedés sem +20k lenne... Úgy meg már más.
    Egyébként találtam olcsóbban, ugyanazt a vezérműláncot.:R

    A főtengely tényleg "olcsó"... :DDD

    [ Szerkesztve ]

    www.dongosofor.hu

  • csongi

    Topikgazda

    válasz DigitXT #4278 üzenetére

    Vezérmű tengely esetében ha enni kis sündisznó jelenik meg, akkor a motorblokk hangja olyan mint a traktor. A tengely alumínium házba nyugszik, Ha valami elfogy akkor az fog elsőnek kopni. vezérmű tengelyt lehet felújítani fém por felhordásos technikával, de kell hozzá egy minta, és a bütykök magassága. olcsóbb mint egy új. Hogy mennyit megy el? Nem tudom, de könnyen elmehet annyit mint az új. Egyébként ha a kopik a vez tengely akkor szépen elkezd kelepelni a motor. Mitől kopik el? elsősorban a nem megfelelő olaj, és csere idővallóm, illetve a gyenge olajszivattyútótól. akár 500km és elköszönhet a vezérlés része.
    Ha belefogsz akkor szezon végén, mert bizony lesznek fennakadások alkatrész ügyében.Ott vannak a szelep rugók, ha service érték alsó pontján van akkor csere, mert egy az is fontos alkatrész, bár csak egy rugó :)
    4 szelepnél az már 8db rugó.És nekem ez az 50 ezer egyre gyanusabb. Ha nekem a service manual 45 ezernél írj a lánc cserét, akkor nem 50 et mennek ezek a blokkok, hanem 100K-t. És a behozott vasaknál sem 50K amiről vissza tekerik, hanem felette. Szóval lehet egy lánc cserét még kint is megcsinálnak, az 5. év környékén aztán, piacra vele. Könnyen lehet ott 50-100K között is olyan, ami bejön.

    Azt a vezérműlánc szett árát meg sem láttam, mert felforr az agyam :D7

    Ugyan mondja már meg valaki mi a tökömért annyi? Ez meg 7500 Azt a rohadás rablóbanda eget. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák