Új hozzászólás Aktív témák

  • kovlo

    csendes tag

    válasz KilgoreTrout #14948 üzenetére

    MFB-s hitel beadásához ami kell https://www.mfb.hu/backend/documents/20200222_VEKOP-5.2.1_17szukseges-dokumentumok.pdf:
    - mindenféle igazolás (nav/önkormányzat): ügyfélkapun/NAV java programmal elektronikusan beszerezhető 1-2 munkanap átfutással: akár még ma igényeld meg
    - közmű igazolások: bankszámla kivonat + utolsó számla: elvileg "már megvan nálad", vagy bankfiókban kérhető pecsétes papír róla.
    - kivitelezői árajánlat/opciós szerződés + nyilatkozat aláírása
    - energetikai tanúsítványok
    - munkáltatói igazolás(ok)

    Ez utóbbi 3-at ha be tudod szerezni hétfőig, akkor szerintem nem kizárt a küszöbnél még becsúszni... Gyors energetikust szerintem lehet találni, a céges HR osztály sürgetése és a gyorsan papírozó napelemes kivitelező nagyobb falat lehet.

    (A pályázat megnyerése esetén a műszaki tartalom (inverter kW és napelem kWp) nem változhat (mert akkor változna az energetikai tanúsítvány és a projekt által megspórolható CO2 és energia) és a hitel összeg nem nőhet a beadáshoz képest: lehet vállalkozót cserélni olcsóbbra/szimpatikusabbra, csak valaki adjon egy ajánlatot. Lesz rá idő, nekem a befogadástól a mai értesítésig 2 hónap telt el.)

    Napelem méretezésben nem vagyok gyakorlott, de ha a téli 13.000KWh-t szeretnéd megtermelni, ahhoz 10-12kWp-s rendszer legalább kell. Ennek a bekerülési összege nagyjából ki is meríti a kedvezményes hitel keretösszegét. Ehhez már "csak" a tető felületének méretét kell tudni, hogy felfér-e rá ennyi panel.
    Ha nagyobb a tetőd, mint ennek a teljesítménynek a felület igénye, akkor én a hitelösszeg egészét igényelném minél több panelra/ami maximum felfér: így talán az egész éves fogyasztásod is nullázható, nem csak a téli.

Új hozzászólás Aktív témák