Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz 313313 #56951 üzenetére

    A hálózat vesztesége valóban nőni fog, de a szolgáltatónak nagy átlagban azért ki kellene jönnie nullára - egy fázissal csatlakozó ügyfelek megfelelő elosztása, háromfázisú ügyfelek aszinkron fogyasztásai random fázison azért nagy átlagban hozhatják a közel 0-t.

    Így viszont az egyszeri felhasználónak vannak veszteségei azzal, hogy bár több energiát termel mint amennyit elfogyaszt, mégis jelentkezik valamennyi fogyasztása (akár csak minimális), amit a visszatáplálás árához képest többszörös áron kell megvennie a szolgáltatótól... és a minimális fogyasztás is hosszabb idő alatt szemmel jól látható pénzébe kerül, hiába volt akár a betermelése határozottan több a fogyasztásánál.
    ...a szolgáltató meg röhög a markába, mert ezzel fizikailag nagy kára nem keletkezett, ellenben számlázhatja ide is, oda is az egymástól szomszédságban "kölcsönzött" termelést az egyes fázisokon...
    (Hacsak nem számoljuk a kiesett hasznot veszteségként, ahogy valószínűleg ők tekintenek rá.)

    A 16.8.0-val csak az ügyfelek felé kellene számolni, az 1.8.0 és 2.8.0 regiszterek biztosan megmaradnak, vagyis energiahiány/többlet a statisztikából emiatt nem szabad hiányozzon.

    #56949 313313
    Ha jól értem, ez a 15.8.0 nagyjából annak az állapotnak felelne meg, amit egy visszaforduló nyíllal jelöltek a "buta" digitális mérőkön (termelést is fogyasztásnak méri).
    ...mondjuk még mindig jobb lenne fogyasztásként kiszámlázni mint büntetni a "véletlen betermelés" miatt..

Új hozzászólás Aktív témák