Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blackmate

    senior tag

    válasz kalif #14035 üzenetére

    Nekem 2 hétnél régebbi az infó: 2021.03.04-én adtam be teljesítménybővítésre az igényt (meglévő 3 fázisom volt/van) pontosan azért, hogy nagyobb invert tudjak majd felszereltetni. Akkor azt mondták (bő egy hónapja), hogy 2 ügy 1 felhasználóhoz kötődően nem futhat egyszerre.
    Ha ezen változtattak, akkor az tök jó. Szerencsére nekem már meg is lett a teljesítmény bővítés, úgyhogy indulhat a napelem.

    Mondjuk ha te 1 fázisról bővítessz 3 fázisra, akkor ott biztosan vezetékcsere is lesz, ami komplikáltabb.

  • kovlo

    csendes tag

    válasz kalif #14035 üzenetére

    Nekem is olyat mondott egy elműs szerelő, hogy nem tudnak egy második ügyben az első lezártáig biztosat mondani.
    Napelemes cégek, akikkel erről beszéltem, az egy fázisról bővítést és napelem telepítést egy lépésben nem javasolták/vállalták - de ők nyilván nem az Elmű.

    Én végül a bővítést elindítottam külön, a HMKE igény előtt. (hogy kiderüljön, ha van valami galiba a bekötésemmel. Volt is: az utcai oszloptól jövő földkábelemet az Elmű úgy tudta, hogy az légkábel. Egyúttal kiderült az is, hogy az 1x20-as biztosíték mögött az óraszekrényben 2x20 (!) áll rendelkezésre.)
    02.10-én igényeltem fázis- és amper bővítést (erre 03.02-én jött meg az MGT).
    Mivel a fázis- és amperbővítést elfogadták, a villanyszerelő ha azt megcsinálja, amit az Elmű előír, akkor már lesz 3 fázisom.
    Így szerencsét próbálva mégis az első igény teljes lezárta előtt (03.20-án) adtam be a HMKE bejelentőt - gondolván, hogy nincs veszteni valóm. Ennek még nem látom nyomát az Elműnél online, viszont automatikus válasz e-mail se jött :F (E másodikban ampert bővítettem még.) Meglátjuk mi lesz a történet vége.

Új hozzászólás Aktív témák