Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hequila

    őstag

    Sziasztok!

    Nem olvastam végig a topicot, lehet volt már kérdés, ha így van, akkor sorry.
    Napelemes HMKE-vel rendelkezem. Teljes mértékben önerőből, nem pályázati finanszírozásból, tehát szaldós elszámolásban vagyok.
    Az MVM-nél lemondtam a résszámla kiállítását.
    Most mégis kaptam egy számlát, ami 2021.12.16 - 2022.05.15-ig terjedő időszakra szól (tehát 5 hónap). Ezen időszak alatt túltermelésem volt.
    A számlában van egy melléklet, ami lehetőséget ad a túltermelési mennyiséget kifizettetni (Nyilatkozat és kifizetési kérelem HMKE betermelés elszámolásához)

    Nade! Én nem szeretném ezt az összeget kifizettetni, hanem el szeretném használni a többlet termelést, és azt, hogy 12 hónapos időszakban legyen a leolvasás.
    Azt hogyan tudom megnézni, hogy mikor van a szaldó fordulónapja (sajnos nem emlékszem erre)? Illetve jól sejtem, hogy a többlet termelést most nem fizettetem ki, akkor az ment a vakok javára?

    ''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

  • Hequila

    őstag

    válasz heti #35269 üzenetére

    Köszönöm a választ!
    Teljesen igazad van, 2021.12.16.-án szerelték fel az "ad-vesz" villanyórát, ezért van innentől a számlázás (az én emlékezetemben sokkal régebbi történetként él a napelem... mea culpa).
    A leolvasási időszak pedig 05.06 - 05.17 között van.
    Így már értem, hamarabb kérdeztem mint gondolkodtam volna....
    Esetleg arra vonatkozóan van valami infó, hogy a többlet betáplálás értékét a számla keltét követően mennyi ideig fizettethetem ki?
    :R

    ''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

Új hozzászólás Aktív témák