Új hozzászólás Aktív témák

  • Zamery

    senior tag

    Sziasztok!

    Komoly problémám van, már sok gépet szereltem össze, de ez most kifogott rajtam. Segítséget szeretnék kérni.

    Adott egy ilyen lap: Asrock 775i65G R2.0 illetve kettő, mert kínomban szereztem még egyet, azzal is ugyan azt csinálja.

    Van benne 2Gb Corsair DDR memória.

    Van még benne egy Geforce MX400-as AGP-s videókártya, de egy AMD HD3450-es AGP-s kártyával is ugyanaz van.

    És egy Intel Core 2 Duo E6420 (Conroe) 2.13GHz-es proci. Benne van a CPU support listában, a BIOS verziószám is stimmel, az egyik lapon 3.10-es, a másikon 3.20-as BIOS van.

    A Tápegység egy f@s 400W-os "Codegány", de kipróbáltam egy Seasonic táppal is, és semmi változás.

    A szimptómák: A gép nem indul, a ventilátorok pörögnek, de képet nem ad a videokártya. Vagy a gép elindul, de az indításba belefagy, az adatok egy részét még postolja, de nem megy tovább. A NumLock gomb nem reagál, tehát biztos hogy kifagy. A ramokat külön-külön is kipróbáltam nem változott a helyzet. Mindkét VGA-val ezt produkálja, a gépet kiszereltem lehúztam róla mindent, csak a ram + proci + VGA kombóval indítottam, és úgy is ez van. szereztem egy másik ugyanilyen lapot, ami működőképes volt egy órával előtte, még ment máshol, és azzal is ugyan ez. amikor még nem szereltem szét teljsesen akkor csinált néha olyat, hogy folyamatosan csipogott a speaker. Mint amikor beragad egy billentyű a Windowsban. De nem találtam erre magyarázatot a BIOS post kódok között. AMI BIOS van egyébként rajta.

    Most vagy az van, hogy a ramok nem jók, de először amikor beszereltem, akkor még működtek. Nem értem, hogy mi változott. Vagy a proci nem jó, vagy nem támogatott de akkor el sem indulna nem? Vagy a táp a rossz, de akkor meg a Seasonic-cal menni kellet volna. Nem tudom. Most szereztem 512Mb DDR ramot tesztelésre. Holnap azt is kipróbálom.

    Bocs, kicsit hosszú lett, azért köszi hogy elolvastad.

    [ Szerkesztve ]

    https://steamcommunity.com/id/zamery/

Új hozzászólás Aktív témák