Új hozzászólás Aktív témák

  • ZYLO

    újonc

    válasz MrDerekas #34752 üzenetére

    Egy kis furcsaság az érdeklődőknek:

    Az alapprobléma ugye az volt, hogy a régi alaplapom IDE winchesterekkel kékhalálozott, SATA winchestert nem ismerte fel. (Telepítésnél a drivereket beolvasta, majd közölte, hogy nincs merevlemez.) A sokadik valamibirizgálás és újraindítás után meguntam és vettem egy másik használt alaplapot (jófogáson, kétezerért :)).
    Az "új" alaplap a SATA vinyót azonnal felismerte, lehetett rá telepíteni, minden szupiszuperrr. Azaz majdnem, mert ha rádugok egy IDE winchestert is, akkor azonnal kékhalál, 7B hiba, mindhárom vinyónál egyformán.

    Akkor biztos rosszak az IDE vinyók ugye? (Bár korábban mindhárom működött.) Hát nem, most egy másik gépben kipróbáltam őket a benne lévő IDE vincsi mellett Secondary Masterként, mind jó. Hálózaton látom őket.

    Az valószínűtlen, hogy három valami magától ugyanakkor és ugyanúgy romlik el. Erős a gyanúm, hogy a telepítési kísérleteknél történt velük valami. Okozhat hibás alaplap/processzor ilyet? Végül is le tudom menteni a tartalmukat, de még jobb lenne használni őket. Sima formatálás nem segít. (Mindegyiken két partició van, C-t formatáltam, D-n vannak adatok.) Mivel lehetne még próbálkozni? mbr?

Új hozzászólás Aktív témák