Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batman.

    senior tag

    válasz t-joco #39964 üzenetére

    Kizártad, én is (más is) elfogadtam, nem számoltunk vele.

    Az a verzió nem létezik amire gondolsz.
    Minden hdd-t lehet garanciáztatni, amelyik garanciális időn belül van, és a működésében olyan hiba van ami erre „jogosítja”, ezen kívül sérülés, idegen beavatkozás nyoma nem látszódik. Tapasztalt garanciáztatók bármit legaranciáztatnak, esetleg olyat is ami ezekbe a paraméterekbe nem esik bele. Javaslom, hogy ez irányba ne indulj el, ilyen jellegű kérdésre én nem válaszolok.

    Lehetőséged van beszélni a bolttal ahol vetted, hogy számítsák be egy új vásárlásánál. Másik lehetőség hardveraprón (a garancialevél másolatával együtt) eladod és utána újat veszel. A hirdetésbe a HDSentinel aktuális képét is illeszd be, és említsd meg hogy azért adod el mert nem tetszik a hangja.

    Új HDD vásárlása előtt, keresd fel a milyen merevlemezt vegyek? topicot.
    Egyébként felkereshetnéd a HDD probléma (nem adatmentés) topicját, hátha ott van valaki aki tud rá más kevésbé kattogó Firmware-t javasolni.

    (#39965) MadBlade Még mindig sérült bios a fő tippem. Csere alaplap?

    #39966) rumkola Többen javasoltuk már, előbb utóbb lesz rá ideje. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

  • asynur

    tag

    válasz t-joco #39964 üzenetére

    Kicsit utána olvasva a hdd-nek jellemző "hibája" ez a folyamatos "seek"-elés és, hogy kissé hangos, nem is tartják túl hosszú életűnek az adott típust.
    Amíg más hibajelenséget nem produkál nem valószínű, hogy gariba kicserélik, de meg lehet próbálni.(gariztatós trükköket tőlem sem fogsz hallani mivel nem kifejezetten korrekt megoldások és nem is biztos, hogy bejön, szerintem batman. nem is erre célzott).

    A hdd csendesebbé tételére vannak trükkök pl. gumis hdd keret, bár elsősorban a vinyó felpörgéséből adódó vibráció csökkentésére találták ki, de talán kevésbé vezeti át a hangokat a táphoz, ami hangszóró dobozként erősítheti fel. Vagy teljes zárt hdd silencer ez már jelentősen jobb lehet a hangtompításra viszont a hőelvezetést ronthatja.

    Egy firmware update is van, hogy segít, de erre nem találtam most hirtelen megoldást a típus után keresgélve.

    @batman.: még szerencse, hogy én nem olvastam ez eredeti posztot :D

    @MadBlade: A képeket szerintem MrDerekas azért kérte, hogy előröl hátulról látható legyen minden apró részlet és kiderüljön nincs semmi smd hiány/egyéb látható problémára utaló nyom.

    Házból kiszedve volt indítás próba? A képeket elnézve pont úgy fest, mintha a ház hátlemeze beleérne az alaplapba persze ez lehet érzéki csalódás is. (gondolom nem távtartó csavarok nélkül van beszerelve az alaplap, a kis gumi/műanyag távtartók viszont hiányoznak, ami ha szűk a hely szintén okozhat problémát).

Új hozzászólás Aktív témák