Új hozzászólás Aktív témák

  • Sidorovich

    senior tag

    válasz Pikari #84 üzenetére

    Szoftverfejlesztőként mondom, hogy az esetek 90%-ra kivetítve ddekany és freeapro fórumtársaknak van igaza és te írsz baromságokat marha nagy egoval és magabiztossággal (lásd aláírásod). :U

    Számtalanszor láttam a gyakorlatban mind munkában, mind hobbi projektemnél, hogy a korszerű eszközökkel fejlesztett szoftver amit x86-on fejlesztettünk és teszteltünk, natív ARM-re (Apple Silicon) fordítva is gyönyörűen működött, még gyorsabban is annyival, amennyivel az M2 chip gyorsabb volt az előzőleg használt korai Ryzennnél.
    Persze vannak kivételek, de azok nagy része eleve alacsonyabb szintű, architectura specifikus optimalizációt igénylő dolog (pl. OS kernel, 3D engine akár játékhoz akár máshoz, stb.), meg esetleg néhány szarul megírt őskövület amit példának hoztál. De az elmúlt szűk 10 évben írt C#, Go, Python, Java, JavaScript, stb. (de akár C++) crossplatform nyelveken írt üzleti szoftvereknek, webes kódoknak fikarcnyi hátránya nem származik az ARM-re való fordításból. A JavaScript kifejezetten imádja az ARM chipek brutális egyszálú teljesítményét az őskövület x86-al szemben.

    Apple-nél a 2020-as ARM-re váltás előtt se gondolnám, hogy 0-ról írták újra az egész macOS-t és egyéb saját szoftvereiket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák