Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz janeszgol #15 üzenetére

    Konkrétan ez volt Putyin követelése még a háború előtt, decemberben. Az EU-s küldöttség pont így reagált, mint most te. Aztán jött a február, és kiderült hogy Vlagyimir Vlagyimirovics tényleg ezt akarja. Na, azóta nem mosolyognak ezen nyugaton.

    Ja, és ha már megvannak a volt területek semmi garancia nincs rá, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics úgy gondolja Oroszország nyugati határa mondjuk Liszabonban van. Mert miért is ne?

    [ Szerkesztve ]

  • KROK640

    veterán

    válasz janeszgol #17 üzenetére

    Először azt hittem a végére és a magyar sötétségre tapsolsz, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem annyira.
    2022 február 22-ig (igen, tudom 24-én kezdődött) senki sem gondolta, hogy oroszország valóban megtámadhatja Ukrajnát. Olyannyira nem, hogy február 16-ot az Ukrán nemzettség napjává nyilvánították 2022-ben megünneplve, hogy nem támadta meg őket oroszország.

    Két okból veszélyes ez nagyon, ha Oroszország területeket nyer végül :
    1. Bármi áron is történik elkönyvelheti, hogy győztes háború volt, ami extra adag önbizalmat ad neki (lásd Karélia esete)
    2. Ez azt mutatná, hogy ma Európában (vagy bárhol a világon) még megéri és meg lehet csinálni a területszerző háborút, ez rögtön hivatkozási alap és minta lenne Szerbia-Koszovó konfliktus számára, és Kínának Taiwan ügyére.

    Van amúgy Ukrajnai háború topic, ott nagyon szívesen átbeszélem veled, hogy mi merre meddig, ugyanis kis intenzitással, de 2014 óta követem az eseményeket (2022 januárja óta pedig nagy intenzitással).

    És akkor Taiwan kapcsán viszem vissza ONba a történetet, Európa rájött, hogy biztonsági szempontból nem ártana néhány chipgyár ide is, mert nem lehet tudni mi történik. Európának ez stratégia érdeke, ugyanakkor az Intelnek, hogy a legstabilabb régiókban (pl Németország) tegye ezt le. Innentől az érdekek (hogy Németországnak is megérje) közös nevezőre hozása a cél, ami a hír alapján láthatóan nem történik meg egyelőre.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák