Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Wesder #12803 üzenetére

    Akkor lehet még nem volt felkészülve rá a világ. Ugye a mindig aktív Kinect is probléma volt még 2013-ban, de alig pár évre rá, meg teljesen általánosak lettek a smart speaker-ek (Amazon Echo/Alexa, Apple HomePod, Google Home). Sőt ha jól emlékszem akkor Siri már ekkor is folyamatosan figyelt.

    Amúgy a legnagyobb ellenségi ennek a használt lemezes piacban érdekelt cégek voltak.

    Állítólag volt olyan eset, hogy a Gamestop még jóval One/PS4 megjelenése előtt (de már ezen dolgok átalakítása után), egy kvázi lejárató szórólapot osztogatott. Abban az egyik legfontosabb kiemelés volt, hogy a One-on nem lehet használt lemezt használni, és így nem tudod oda adni vagy elkérni a barátodtól a játékokat, míg PS4-en igen. Ugye a Sony is meglovagolta ezt egy reklámvideóval.

    ps.

    Illetve voltak azóta olyan nyilatkozatok, hogy amúgy a Sony is valami hasonlót tervezett, de látva a reakciókat ők még a bemutató elött visszavonta ezt a tervét. Ugye a használt piac, akkor még jelentősebb volt, és komoly bevételt játékboltoknak. Viszont mind a fejlesztők, mind a platform holdereknek ez a piac nem termelt semmi pénzt. Ugye nem csak a fejlesztők nem kaptak pénzt egy használt lemez eladásából, de a Sony/MS se, mivel ugye a fizikai példányok eladása után is jár nekik a platform holder tax. Ami pontos összegére nem találtam adatott, mert van ahol 15%-ot, van ahol 20%-ot de van ahol meg ugyan-ugy 30%-ot írnak mint a digitálisan árusított példányok esetén.

    [ Szerkesztve ]

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák