Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Sziasztok, gondoltam a kérdésemre ez a legalkalmasabb Topic.:

    Az aksi élettartalmáról és megkíméléséről lenne kérdésem:

    2011 környékén itt (vagy a másik Topic-ban) azt tanácsolták, hogy a noti-ból mindenképpen érdemes kivenni az akkumlátort, ha hosszabb ideig van hálózati adapterre kötve használva.. Mivel hosszabb ilyen használat után "csepptöltést" kaphat, ami rontja az aksi élettartalmát.

    Ezzel szemben (most hogy aktuális lett), a neten találtam néhány ellenkező véleményt is, miszerint teljesen felesleges kivenni és ez a csepptőltés dolog is csak egy rémhír, amolyan "urban legend" és semmivel nem lesz hosszabb élettartalmú az aksi, ha kiveszem a gépből és elrakva tartam valahol a fiók mélyén, mintha folyamatosan benne lenne a gépben, még hálózati adapterre kötött hosszútávú használat során sem.

    Hát, akkor azt kérdezném, hogy a kettő közül melyik állas pontnak higgyek?

    (Tegnap este volt egy kb. 6x-megismétlődő rapid áramszünet a környéken, így kénytelen voltam előásni az aksit és visszatenni a gépbe. De amúgy már kb. 2012-óta kivett aksival használom a noti-t.)

    (Ja és amúgy egy 2011-es alsó-közép kategóriás Samsung notiról lenne szó, ha számít valamit az aksi évjárata és típusa szempontjából.)

    Köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák