Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • daniel_229

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget és visszajelzés szeretnék kérni:
    a minap vásároltam használtan Gigabyte GeForce GTX 1050 OC 2G-t (a kissebbik, 80mm-es dupla hűtős kivitel). 2D-ben valóban csendes, 55°C felett bekapcsolnak a ventik, de nekem elég hangosnak tűnik.

    Mivel a windforce hűtést agyon dícsérik mindenhol, az elő kérdésem, hogy tényleg ennyivel hangosabb a 80mm-es Windforce hűtő a 90mm-eshez képest? Mivel egy GF9600GT-t váltott, amin már rég nem a gyári hűtő van, ezért nincs normális viszonyítási alapom, de tény, hogy az elég csendes volt. Borda és a ventik pormentesek. Max. hőmérséklet aida szerint 63°C volt.

    A másik gondom: a 2 szélkerék terhelés után sehogy sem akar kikapcsolni. Fél órával később, amikor már csak 35-39°C a programok szerint a kártya még mindig terhelés alatti fordulaton pörögnek, ami elég idegesítő (ld. 1 pont).
    A 4000. hsz. környékén találtam hasonló problémát, de a letöltött VGA XTREME ENGINE-ben kézi módban sem tudom szabályozni a fordulatszámot.
    A program egyébként 0-nak jelzi a fordulatszámot (HM szintén 0, AIDA64 1RPM-nek jelzi).
    Összefügg a 2 probléma, vagy csak programban kell még valamit beállítanom?

    VGA BIOS naprakész, NVIDIA driver friss, WHQL.

    A maradék konfig:
    GA-EP43-DS3L alaplap (legfrissebb, de modolt BIOS)
    Xeon E5440 proci (no tuning)
    6 GB RAM
    HX450 táp

    Kérlek, ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban! :)

    [ Szerkesztve ]

  • daniel_229

    csendes tag

    válasz kisza25 #6053 üzenetére

    kisza25, te nyertél!

    Az egyik rögzítő csavarban akadt el, ami valamiért kijjebb volt tekerve. Sajnos hiába szedtem szét bordát portalanítani beszerelés előtt, a ventik maradtak a helyükön (fedlapon), így nem vehettem észre, hogy elakad a csavarban. Már csak az a kérdés, hogy mennyire viselte meg a motort a ~2 óra hasztalan erőlködés. Amikor kiszereltem a kártyát, az álló venti motorja tűzforró volt. Azóta lett fordulatszáma is :)

    Utólag belegondolva kicsit gáz, hogy nem állt össze a kép a 2 - látszólag egymástól független- problémából, mert valami driver problémát, vagy rossz beállítást gyanítottam.

    Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák