Új hozzászólás Aktív témák

  • Feri1984

    tag

    válasz NightGT #30 üzenetére

    Köszönöm a válaszod.
    Most akkor van vagy nincs oled kijelződ amit használtál hónapokon keresztül?
    Mert úgy érzem nincs és csak mondod a magadét,hogy "szerinted" beégne.
    Nálam sincs kikapcsolva a start menü,nincs engedélyezve a pixel eltolás,tehát nincs játék közben kép eltolás.
    Az elmúlt 2 hónapban komolyabban rákattantam a lotro online-ra.Volt hogy napi 10-12 óra játék.Ott is van a képernyőn statikus tartalom ( skillbar,térkép,stb.) bőven.Valamint előtte is sokat játszottam (fps,tps,különböző rpg-k).
    A fentiek ellenére még sincs beégés.Nem gondolom hogy másabb mint egy fortnite hud.
    Viszont abban igazat adok,mert most kicsit bújtam a netet,hogy a qd-oled monitorokban tényleg benne van az automatata pixel tisztitás.Csak nem úgy ahogy én értelmeztem a leírásod alapján.
    Tehát példának okáért a dell alienware qd-oled monitora 4 óra aktív használat után feldob egy automata üzenetet hogy a következő készenlétbe helyezéskor a monitor pixel tisztitást végez.Ez az automata üzenet a monitor menüjében kikapcsolható.Nem,nem kell kikapcsolni az üzenet után a monitor 8-10 percre,nem kell megszakítani a munkát/játékot 4 óránként.Ez csak tulzott elővígyázatosság.
    A következő üzenet kb 12-16 óra használat után érkezik.Ez már nem kikapcsolható.Szintén arra figyelmeztet hogy készenlétbe lépéskor tisztítás lesz,ne kapcsold ki a monitort.
    Úgy,hogy most tanultam valami újjat.Mentségemre szóljon a C2-s megvásárlása után sem a tv sem a monitor témában nem követtem az eseményeket.
    Épp a minap láttam hogy a C4-ek 144Hz-es panellal jönnek.
    Mert ha már fentebb szóba került,én a mai napig nem tudom megszokni a 120Hz-et 144 után.Sima,sima csak valahogy mindig eszembe jut,hogy a 144 csak simább volt. :D
    Az a régi monitorm OC165Hz-et is tudott,ki is próbáltam.Na ott már én sem láttam különbséget.Én 144-re vagyok kalibrálva :DD

Új hozzászólás Aktív témák