Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Monkey #12473 üzenetére

    Elég nagy, mivel biztosan támogatott Arduino IDE oldalról, írja a terméklap is. Fel kell venni az Espresiff repo-ját, a board-ok közül kiválasztani egy ESP32-t, és már tolhatod is.

    Ha a kérdés arra vonatkozott, hogy van e rá valami kész firmware, akkor arra sajnos nem tudom a választ, annyira minimál funkciókat végeznek ezek az ESP-k nálam, hogy már teljesen leszoktam a Tasmota/ESPEasy és társairól. Gyakorlatilag az esetek 90%-ban 1-2db gpio-t kell használni, meg betölteni egy wifi és egy MQTT libet, aztán gól. Ugyanakkor szinte biztos, hogy rámegy valami hasonló, simán csak nézz körül az ESP32 támogatás kapcsán a kedvenc firmwared háza táján. Mivel ez devboard, és nem valami gyártó célsw-je van rajta (mint pl. egy Sonoff esetén), így az USB-n kedvedre töltögetheted rá a szoftvereket, nem kell hackelgetni semmit.

    Egy RPI szerintem is overkill erre, és tény, hogy egyszerűbb egy linuxot telepíteni amíg nem írtál egy sor kódot se, vagy nem olvastál pár sort ESP témában, de csak addig... Utána viszont az RPI/linux páros fog egy bonyolult mamutnak tűnni (adott feladathoz mérten persze, mint amilyen pl. ez is), és szerintem vastagon megéri megtanulni alap szinten az ESP-k programozását, tényleg nagyon könnyű, és rengeteg infó és tutorial áll rendelkezésre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák