Új hozzászólás Aktív témák

  • match123

    tag

    Sziasztok,

    Van valakinek tapasztalata hogy a xiaomi smart home cuccok kompatibilisek e az amazon echo-val?
    A tervem az lenne, hogy beszerzek pár xiaomi kapcsolót illetve mozgásérzékelőt, viszont mivel echo plus-om van, ha lehetséges kihagynám a hub vásárlását. Videókat találtam hogy elvileg tudnak ezek beszélgetni, de leírást hogy mégis milyen áron, azt nem.

    Ugyanitt bármilyen kapcsoló érdekel, ami nem beszerelős, hanem csak fel kell ragasztani a falra, és jól van ott :)

    És egy kis sztori: Elég kezdő vagyok ebben az "otthon okosításban", a jelenlegi felhozatal egy echo plus, 2 dlink konnektor és egy philips hue izzó. Van még dlink mozgásérzékelő meg kamera, de ezek csak a dlink szarjával működnek, illetve a kamera még a synology nas-al is. Nos a dlink egy hulladék, de ha már van, akkor használnám valahogy. Ugye az eredeti támogatottsága ha megszűnne, még az is jobb lenne, ezért is döntöttem hamarabb az echo plus-nál, mert láttam hogy tudja vezérelni. Itt viszont az jön közbe, hogy alexa hülye mint a segg. Egy egyszerű dolgot akartam beállítani, miszerint ha azt mondom hogy XY konnektort kapcsolja be, akkor 1 óra múlva kapcsolja ki. Nos, itt alexa tudása kiesik, IFTTT szintén nem, a dlink saját cuccát meg meg sem említem. Viszont pythonnal lehet vezérelgetni a konnektorokat, jókora szenvedés után androidról is qpythonnal, aminek van tasker pluginja, alexához az autovoice tasker plugin, nekem meg egy felesleges tabletem, amin ezek nyugodtan futhatnak. Úgyhogy elvileg ez a rész megoldva, ha valakinek szintén van ilyen dlink szutyka, annak tudom ajánlani (W215). (erről ha van rá érdeklődés még a későbbiekben beszámolok, még csak manuálisan pötyögtetem a qpythonnal).

    A jövőbeli tervek a taskerezésen kívül még egy helység világítása, illetve 3 kapcsoló a jelenlegi villanykapcsolók mellé (nem akarom szerelgetni, albérlet). Elméletben a xiaominál láttam olyat, hogy szépen be lehet állítani, hogy ha pl triggereli a villanyt egy mozgásérzékelő, akkor 3 percig világítson, aztán lekapcsoljon. Valahogy sejtem hogy ehhez kell a hub is, végülis nem drága, de az echo kompatibilitástól egy kicsit félek (pedig elvileg zigbee mind).

Új hozzászólás Aktív témák